ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΕΣ

Σήμερα το βράδυ η εκδήλωση “Όλα τα πήρε το καλοκαίρι…..” από τον ΔΟΠΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου

Η Δ/νση Πολιτισμού του ΔΟΠΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»,  διοργανώνουν μια μαγική βραδιά ποίησης , χορού και μουσικής, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 , στις 9 μ.μ στον λόφο της Αγ. Ειρήνης στην Ανακασιά.

Το φετινό πρόγραμμα έχει το γενικότερο τίτλο «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι», πάνω στο γνωστό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, όπου η Μουσική, η Ποίηση και ο Χορός συναντούν τον Έρωτα, και το Φεγγάρι του Καλοκαιριού συνδέοντας ποιήματα Ελλήνων ποιητών με ένα ρεπερτόριο μουσικής από τη μπαρόκ εποχή ως τον 21ο αιώνα. Πρόκειται για μια πρόταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου με τη συμμετοχή των ηθοποιών Γρηγόρη Γαλάτη και Νιόβης Κωστοπούλου, του Σεξτέτου Εγχόρδων της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Συμμετέχει επίσης η χορεύτρια Μαρια Κυρμά.

Παράλληλα θα προβάλλεται το εικαστικό έργου “Moonrise” της Eugenia-Alana Mitsanas. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Γρηγόρη Γαλάτη.

Η εκδήλωση αποτελεί την τέταρτη  στάση μετά τις τόσο υπέροχες βραδιές που πραγματοποιήθηκαν , αρχικά στον κήπο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ,στο πλαίσιο του ετήσιου πανελληνίου προγράμματος που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.  Ακολούθησε,  στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία Μηλεών και η τρίτη εκδήλωση στο υπαίθριο Θέατρο του Χόρτου ,στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Χόρτου, που διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγγελίνη – Χατζηνίκου.

Με την εκδήλωση αυτή κλείνει ο κύκλος αυτής της σύντομης μαγευτικής περιοδείας , μουσικής , λόγου και τέχνης…..

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Previous ArticleNext Article