Ειδήσεις

Παράβολο-χαράτσι 20 ευρώ πρέπει να πληρώσουν 300.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Ακούγεται απίστευτο και παράλογο είναι όμως στα σχέδια των υπηρεσιών και μάλιστα με στόχο να εφαρμοστεί άμεσα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παράβολο της τάξης των 20 ευρώ, ωστόσο στην περίπτωση που εφαρμοστεί ως μέτρο για το “ξεκαθάρισμα” της λίστας με τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποτελέσει ένα από τα πιο άδικα μέτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” πρόκειται για ένα μέτρο στην προσπάθεια να σβηστούν από τα μητρώα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων παλιά οχήματα άνω των 14 ετών τα οποία έχουν καταστραφεί ή οχήματα τα οποία έχουν κλαπεί. Για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει οι (πρώην πλέον) ιδιοκτήτες τους να υποβάλλουν μια σχετική αίτηση για την οποία θα πληρώσουν και ένα παράβολο των 20 ευρώ!

Ουσιαστικά θα κληθούν 300.000 άτομα (τόσοι υπολογίζονται) να πληρώσουν 20 ευρώ για να κάνουν οι υπηρεσίες τη δουλειά που θα έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και χρόνια!

Ουσιαστικά δηλαδή οι πρώην ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων θα βρεθούν μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Εάν δεν υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, εάν δεν πληρώσουν αυτό το νέο χαράτσι των 20 ευρώ, θα βρεθούν να πληρώνουν πρόστιμο από 100 ως και 250 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και τα κυβικά του οχήματος!

 

Πηγή:pireaspress.gr

Previous ArticleNext Article