ΠΑΙΔΙ

Πρόταση νόμου για το δημόσιο θηλασμό ετοιμάζει το ΑΚΕΛ

Για το θέμα του δημόσιου θηλασμού, τοποθετήθηκε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «ο δημόσιος θηλασμός θα πρέπει να σταματήσει να θεωρείται θέμα ταμπού την ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά το  θηλασμό του νεογνού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναλύοντας τα οφέλη τόσο για την μητέρα όσο και για το παιδί».

Πρόσθεσε ακόμη πως «ο θηλασμός αποτελεί δικαίωμα του παιδιού και  φυσικό τρόπο διατροφής των βρεφών. Για αυτό  θα πρέπει να προστατευθεί τόσο μέσα από νομοθετική ρύθμιση όσο και μέσα από αλλαγή της νοοτροπίας και της αντίληψης που επικρατεί στην κοινωνία».

Η κ. Κουκουμά ανέφερε μάλιστα πως το ΑΚΕΛ ετοιμάζει πρόταση νόμου, ώστε να ρυθμιστεί και να προστατευτεί ο θηλασμός σε δημόσιους χώρους ως ένα πρώτο βήμα.«Για το σκοπό αυτό έχουμε ζητήσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την ετοιμασία σχετικής έκθεσης αναφορικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν σε  άλλες χώρες».

Τέλος, το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ όσο και το ΑΚΕΛ ετοιμάζει  πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας για δράσεις οι οποίες «θα έχουν ως στόχο να ανατρέψουν στερεότυπα και παρωχημένες αντιλήψεις γύρω από το θέμα».

Πηγή: philenews

Previous ArticleNext Article