Uncategorized

Τα σύνορα της Ελλάδας ξεπέρασε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Τα σύνορα της Ελλάδας ξεπέρασε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που έγινε στη πόλη μας το Σάββατο 28 Απριλίου. Ο αγώνας γνώρισε τη καταξίωση και απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από όλους τους αγωνιζόμενους, που συνάντησαν παροχές, οργάνωση και όμορφο κλίμα σε βαθμό σημείου αναφοράς για αγώνα δρόμου.
Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες από την Ελλάδα και από τη Κύπρο που βρέθηκαν για τον αγώνα στη Μαγνησία το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Ο αθλητικός τουρισμός στη περιοχή μας ευνοήθηκε στο μέγιστο από τη παρουσία όλων, τα ξενοδοχεία έφτασαν το 100% σε πληρότητα, ενώ η συμμετοχή των αθλητών με τις οικογένειές τους δημιούργησε ένα γιορτινό κλίμα στη πόλη. Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον 3ο ημιμαραθώνιο Βόλου αποτέλεσε η φιλοξενία από τη διοργάνωση 36 αθλητών από τη Κύπρο που έμειναν για αρκετές ημέρες στον Βόλο και επισκέφτηκαν πολλές περιοχές του νομού μας. Η σημαία της Μεγαλονήσου και η σημαία της Ελλάδας ανέμιζαν στην εκκίνηση και στον τερματισμό, προσφέροντας τη πιο όμορφη εικόνα σε όσους έτρεξαν, και σε όσους παρακολούθησαν τους αγώνες. Μια μέρα μετά ο επίλογος του αγώνα σφραγίστηκε με την αδελφοποίηση των σωματείων Ευ Ζην Λεμεσού και ΣΔΥ Βόλου σε επίσημη τελετή που έγινε στο «Μεταξουργείο» σε κλίμα κάτι περισσότερο από αδελφικό. Όλοι οι αθλητές είχαν τις δικές τους αξέχαστες στιγμές, υπήρξαν όμως και ορισμένοι που δικαιωματικά έκλεψαν στη παράσταση και ήταν περιζήτητοι σε δημοσιογράφους και συναθλητές. Η κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου από τη Κύπρο πολύτεκνη μητέρα με αθέατη αναπηρία έτρεξε το Δρόμο Υγείας οικογεναιακώς, τιμήθηκε από τη διοργάνωση, μίλησε για αυτό που πρεσβεύει για να γίνει διαρκώς πιο γνωστό στο κόσμο. Οι ΑμεΑ αθλητές Νίκος Μαλάτος, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος, Παναγιώτης Καρακώστας μετείχαν επίσης στον Δρόμο Υγείας. Εξάλλου, δυο 81χρονοι έτρεξαν τα 21 χιλιόμετρα, απόσταση «ρουτίνα» για αυτούς, ο Γιώργος Θέμελης από τα Τρίκαλα, ο Ανδρέας Παμπακάς από τον Ευ Ζην Λεμεσού. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή του Απολλώνιου Γκόγκου που έχει 13 συνεχόμενους τερματισμούς στο Σπάρταθλο, και συνεχίζει.
«Κάθε ρεκόρ έσπασε πριν καν ξεκινήσει ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου» έλεγε το πραοαγωνιστικό ρεπορτάζ, και τα ρεκόρ συνεχίστηκαν και στον αγώνα, με το σπάσιμο των επιδόσεων διαδρομής από τον Νίκο Σκούταρη 1.17.49, και τη 18χρονη Χριστίνα Κατζουράκη από τη Νίκη Βόλου που έκανε τη πολύ καλή επίδοση 1.28.54 τερματίζοντας 13η γενικής. Επίσης ο χρόνος του νικητή στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων Αλέξη Παπαλεξίου 16.59, είναι επίδοση που αναλογικά αποτελεί και αυτή ρεκόρ (μέχρι πέρυσι ο Δρόμος Υγείας ήταν απόστασης 3 χιλιομέτρων). Νικήτρια στον Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων στέφθηκε η Γεωργία Ζούζουλα. Άλλα 287 παιδιά, 149 αγόρια και 138 κορίτσια έτρεξαν στον Παιδικό Αγώνα 500 μέτρων που έγινε πριν την εναρξη του 3ου Ημιμαραθωνίου Βόλου. Ο παιδικός αγώνας όπως έχει καθιερωθεί είναι μη ανταγωνιστικός.
Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και όλων των φορέων. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» και το σύνθημα τυπώθηκε στα τεχνικά μπλουζάκια που μοιράστηκαν σε όλους τους αθλητές.

Previous ArticleNext Article