Αθλητικά, Ελλάδα

ΠΟΛΟ: Ένα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου η Ελλάδα

Ψυχωμένες, παθιασμένες, αποφασισμένες για την κατάκτηση της παγκόσμιες κορυφής είναι οι 13 γρανιτένιες κοπέλες του Στέφανου Λέανδρου και της Εθνικής Ελλάδας Νέων Γυναικών. Τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει να μπουν στο πάνθεον των μεγάλων διακρίσεων της ελληνικής υδατοσφαίρισης, όπως έκαναν πριν από λίγες μέρες οι συνομήλικοί τους νέοι άνδρες.

Οι Ελληνίδες γοργόνες «κατασπάραξαν» το βράδυ της Παρασκευής (8/9) και την Ολλανδία στον ημιτελικό του 12ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος, στην κεντρική πισίνα του κολυμβητηρίου του Βόλου, που κατακλύστηκε και πάλι από το φοβερό φίλαθλο κοινό της πόλης, και με μια εκπληκτική εμφάνιση πήραν τη νίκη με 7-6 και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, έχοντας εξασφαλίσει ήδη ένα μετάλλιο. Αντίπαλός τους στον τελικό, αύριο Σάββατο (9/9), η Ρωσία (νίκησε 9-6 την Ισπανία στον άλλον ημιτελικό), το τελευταίο εμπόδιο πριν από την κορυφή.

Η Εθνική θα τα δώσει όλα για να ανεβεί στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του χρυσό στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Πράγα (σήμερα Παρασκευή, εξάλλου, συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την κατάκτηση του χρυσού στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης).

Previous ArticleNext Article