ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

Έναρξη των δραστηριοτήτων του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης!

Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, όπως κάθε Σεπτέμβριο τα τελευταία 86 χρόνια, ξεκινά μία νέα καλλιτεχνική σεζόν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

 Καλούνται, λοιπόν, τα μέλη και οι φίλοι της ανδρικής Χορωδίας του Συλλόγου να δώσουν το παρόν στην εναρκτήρια συγκέντρωση, την ερχόμενη Τρίτη και  ώρα 8:00’ μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου, το Γρηγοριάδειο Πνευματικό Κέντρο, στην οδό Παπακυριαζή 63. Επίσης, προσκαλούνται και όσοι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό της ανδρικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης να προσέλθουν μισή ώρα νωρίτερα (7:30’ μ.μ.) την ίδια ημέρα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν μία «γεύση» από τη λειτουργία του Συλλόγου, και να αξιολογηθούν από τον μαέστρο κ. Κτιστάκη, έπειτα από ακρόαση. Διευκρινίζεται ότι οι μουσικές σπουδές και γνώσεις, αν και επιθυμητές, δεν είναι απαραίτητες για να γίνει κάποιος μέλος της Χορωδίας, αφού η καλή φωνή, το μεράκι και η μουσική αντίληψη αρκούν για την ένταξη σε αυτή. Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν όλες τις ημέρες και ώρες των τακτικών προβών της Χορωδίας, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στη στέγη του Συλλόγου κάθε Τρίτη και Τετάρτη και ώρα 8:00’ μ.μ.

Ο Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης, διανύοντας πλέον την ένατη δεκαετία ιστορίας και προσφοράς στην πόλη μας, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως ένα ζωντανό και δραστήριο κύτταρο πολιτισμού. Η φετινή σεζόν αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, αφού ο καταξιωμένος μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πλάνο δράσεων και συμμετοχών σε καλλιτεχνικά γεγονότα, που – σε πείσμα των καιρών – θα δώσουν ανάσες πολιτισμού στο κοινό της πόλης μας.

Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε η ενασχόληση με το χορωδιακό  τραγούδι αποτελεί αφορμή για χαρά και αισιοδοξία αφού, σύμφωνα με τον Γιάννη Ρίτσο,  «ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι. Βλέπει στον δρόμο, βλέπει και στον ουρανό. Απ’ αυτό το παράθυρο κοιτάμε τον κόσμο»

Previous ArticleNext Article