Αθλητικά, Ελλάδα

Γιουρόπα Λιγκ, καλώς ήρθες!

 

Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη, το “μικρό αδερφάκι” του Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ. Επιστροφή στην διοργάνωση για την ΑΕΚ που ταξιδεύει στην Κροατία

Αγαπημένη ημέρα η Πέμπτη για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Και στοιχηματόφιλους. Ένα τεράστιο πρόγραμμα με 24 παιχνίδια για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Επιστροφή στην διοργάνωση για την ΑΕΚ που πάει στην Κροατία. Μπασκετικά έχουμε τον πρώτο ημιτελικό για το Ευρωμπάσκετ 2017.

Δες τις Νόμιμες Εταιρείες Στοιχήματος!

Ποδοσφαιρικά αρχίζουμε, με το Γιουρόπα Λιγκ και το παιχνίδι της ΑΕΚ. Η Ένωση πάει στην Κροατία να παίξει με την πρωταθλήτρια της χώρας, Ριέκα. Η Ριέκα είναι μια ομάδα που την είδαμε λίγο καιρό πριν, όταν κι έπαιξε με τον Ολυμπιακό. “Σφιχτή” ομάδα, χωρίς να εντυπωσιάζει η ποιότητά της, αλλά δε θα χαριστεί σε κανέναν. Πραγματικά θα είναι “κλειδί” το ματς. Αυτό και το ματς της Βιέννης. Αν τα κερδίσει η ΑΕΚ είναι με “τα μπούνια” δεύτερη, αφού θα “συγχωρείται” και μια γκέλα στο ΟΑΚΑ. Αν χάσει δε, τότε θα έχει θέματα να λύσει στη συνέχεια.

Στα υπόλοιπα ματς είπαμε έχουμε έναν μικρό χαμό. Συνολικά 23 παιχνίδια έχει η μέρα για την διοργάνωση αυτή. Θα συναντήσουμε τα πάντα! Με μια πρώτη ματιά, ξεχωρίζει το ματς της Αταλάντα με την Έβερτον (20:00). Καλές ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων. Δυνατά παιχνίδια θα είναι επίσης και τα Χέρτα – Μπιλμπάο, αφού η Χέρτα είναι μια από τις δυνατότερες έδρες στην Ευρώπη τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά και το Άρσεναλ – Κολωνία. Κακή εκκίνηση της σεζόν για την Κολωνία, αλλά απέναντι σε μια Άρσεναλ που ναι μεν είναι το φαβορί, αλλά έχει να λύσει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της (Wenger Out και τέτοια), μπορεί να έχουμε εκπλήξεις. Συν ότι ο Αλσατός συχνά-πυκνά, “σνομπάρει” τέτοια ευρωπαϊκά ματς. Συν ότι την Κυριακή παίζει ντέρμπι με την Τσέλσι στο “Στάμφορντ Μπριτζ”.

Μπασκετικά κινούμαστε σε ρυθμούς ευρωμπάσκετ και πάλι. Αισίως φτάσαμε στον ημιτελικό. Θα μάθουμε ποια θα είναι η πρώτη ομάδα που θα πάρει μέρος στο μεγάλο τελικό της 17ης Σεπτεμβρίου. Ισπανία εναντίον Σλοβενίας. Οι Ισπανοί απέκλεισαν σχετικά εύκολα τους Γερμανούς που άντεξαν μόλις 2.5 περιόδους. Οι Σλοβένοι απέκλεισαν τους Λετονούς σ’ ένα “ματς-διαφήμιση” του αθλήματος. Όσο κλισέ κι αν είναι η φράση, δεν μπορώ να βρω καλύτερο χαρακτηρισμό γι’ αυτό που είδαμε. Οι Ντράγκιτς – Ντόντσιτς – Ράντολφ, απεναντι στα αδέρφια Γκασόλ και μερικούς ακόμα σπουδαίους παίκτες! Ανυπομονούμε ήδη!

Previous ArticleNext Article