ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΕΣ

Νέες εγγραφές- ακροάσεις στον Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας «musicArte»

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζει δυναμικά την πολύ επιτυχημένη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας ο Μουσικός Σύλλογος «musicArte» Ελασσόνας, ένα καλλιτεχνικό σωματείο, στις δραστηριότητες  του οποίου εντάσσεται κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας με πυρήνα τη μουσική τέχνη που εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του στοχεύοντας τόσο στην δημιουργική ψυχαγωγία τους, όσο και στην συστηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων τους.

Ήδη στο σύντομο χρονικό διάστημα από τη σύστασή τους τα τρία χορωδιακά σύνολα, τα οποία αριθμούν περίπου εκατό (100) χορωδούς (Μικτή Χορωδία ενηλίκων, Παιδική – Νεανική χορωδία musicArte και προπαρασκευαστικό τμήμα μικρών χορωδών) έχουν να επιδείξουν πολύ πλούσια δραστηριότητα καθώς έχουν πάρει μέρος σε συναυλίες στην Ελασσόνα, σε χορωδιακά φεστιβάλ σε Τρίκαλα, Λάρισα, Ναύπλιο, Αθήνα, Αιδηψό, Μύκονο και Πτολεμαΐδα, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή τους.

Νέες εγγραφές μικρών και μεγάλων χορωδών γίνονται μετά από ακρόαση (δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις).

Και τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων (κλασικών, μοντέρνων και παραδοσιακών) σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε συνδυασμό με υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής καθώς επίσης τμήμα baby music, μουσικού νηπιαγωγείου και μουσικής προπαιδείας, μονωδίας-λυρικού και μοντέρνου τραγουδιού, ορθοφωνίας, προετοιμασίας για τα μουσικά τμήματα των ΑΕΙ. κ.α. Τα μέλη του συλλόγου  έχουν τη δυνατότητα – σε συνεργασία με υψηλού επιπέδου ωδεία της ευρύτερης περιοχής – να ολοκληρώσουν κύκλους σπουδών αποκτώντας αναγνωρισμένο από το κράτος τίτλο (πτυχίο ή δίπλωμα).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σπουδάστρια του συλλόγου Γεωργία Βαρδακώστα (τάξη Κων/νου Μάτη) συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία στα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων και πέτυχε να εισαχθεί πρώτη (1η) στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την επιμέλεια των εργαστηρίων έχουν καταξιωμένοι σολίστες καθηγητές, μουσικολόγοι-παιδαγωγοί με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Πληροφορίες – εγγραφές νέων μελών καθημερινά 18:00 – 20:30 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου 1ης Μεραρχίας 38 και στα τηλ. 6977 144909, 6973 450912 και 24930 29740.

Previous ArticleNext Article