ΕΚΘΕΣΕΙΣ, Τουρισμός

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Ναύπακτο

Έχοντας σκοπό την ενίσχυση της Τουριστικής Ανάπτυξης ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα εξασφάλισε μέσω της ΠΕΔ Θεσσαλίας τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση αποκλειστικά για Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού που θα διεξαχθεί στη Ναύπακτο 13 – 16 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι Επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με το Δήμο για να εξασφαλίσουν τη δωρεάν συμμετοχή τους στη NOSTOS EXPO 2017, ως εκθέτες, καθώς και να συμμετάσχουν στις εργασίες του NOSTOS FORUM 2017.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει εξασφαλιστεί από τη διοργάνωση σημαντικός αριθμός Hosted Buyers που θα βρίσκονται στη Ναύπακτο τις ημέρες της Έκθεσης για να πραγματοποιήσουν Β2Β επαφές με επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Οι Hosted buyers είναι tour operators και εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία που αποδεδειγμένα ασχολούνται με το είδος αυτό του τουρισμού και οι οποίοι επιθυμούν να εντάξουν στα προγράμματα τους και να προσφέρουν στο πελατολόγιο τους νέες άγνωστες για τις αγορές αυτές περιοχές, όπως είναι οι περιοχές της Ελλάδας.

Οι χώρες προέλευσης τους είναι Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Κροατία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία, ενώ θα φιλοξενηθούν και γραφεία της Ελλάδας που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό αυτού του είδους και εκπροσωπούν αγορές όπως η Αμερική, η Κίνα, οι Ινδίες κλπ.

Στο FORUM, το πρόγραμμα του οποίου έχει οριστικοποιηθεί σε ποσοστό 90% περίπου συμμετέχουν και καταθέτουν τις απόψεις τους καταξιωμένοι Ακαδημαϊκοί όπως ο Μιχάλης Καβαρατζής,  Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο του Λέστερ, Ηνωμένο Βασίλειο, και ο Θεόδωρος Μεταξάς, Επίκουρος Καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι ξένων και Ελληνικών φορέων και Επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης και προώθησης προορισμών και Επιχειρήσεων με επίκεντρο τις Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού.

Η NOSTOS 2017 διοργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Νησιωτική Πολιτικής, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Visitgreece.gr, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Τουρισμού & Τουριστικών Πρακτορείων (fedHATTA), της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.nostosexpo.gr  καθώς και στην εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού Δημοτική Σύμβουλο κα Μαρίνα Θέου (τηλ. επικοινωνίας: 6989105357)

Previous ArticleNext Article