Εκπαίδευση - Παιδεία, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

Ψηφιακό εξοπλισμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ αποκτούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλίας

Στην ψηφιακή εποχή περνούν τα σχολεία της Θεσσαλίας καθώς η αιρετή Περιφέρεια εντάσσει στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του ψηφιακού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού η Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας δημοσιοποίησε την εν λόγω πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020», άξονας προτεραιότητας 2.β «Υποδομές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια αποκτούν νέο ψηφιακό εξοπλισμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο εξοπλισμός αφορά νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λοιπά ψηφιακά μέσα (διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής) . Με τον τρόπο αυτό όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας αποκτούν συστήματα πληροφορικής για να γίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα η μαθησιακή διαδικασία. Θα καλυφθούν 936 σχολικές μονάδες σε όλη τη Θεσσαλία και έτσι το 100% των γενικών σχολείων θα διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγράμματα. Με αυτό τον τρόπο ωφελούμενοι είναι 100.000 μαθητές σε όλη τη Θεσσαλία και γίνεται ένα πρώτο βήμα να δημιουργηθεί το ψηφιακό σχολείο. Από εδώ και πέρα όμως θα πρέπει να γίνουν οι διαγωνισμοί από τις Περιφέρειες, όπως και ζητήσαμε από το αρμόδιο Υπουργείο, για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Διαφορετικά για οποιαδήποτε καθυστέρηση παρουσιαστεί στην προμήθεια του πληροφοριακού εξοπλισμού η ευθύνη θα ανήκει στο Υπουργείο».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2014 έχουν ήδη εξοπλιστεί από την αιρετή Περιφέρεια όλα τα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας, καθώς και τα Τμήματα Ένταξης παιδιών με αναπηρίες με συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ.

Η Πρόσκληση αφορά σε χρηματοδότηση προμήθειας εξοπλισμού πληροφορικής των σχολικών μονάδων προσχολικής, Α΄ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας κατά την διδακτική πράξη στην Προσχολική, Α΄ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, επιδιώκεται η δημιουργία θετικών συνθηκών και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών από όσους μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στην μείωση της σχολικής διαρροής. Οι σχολικές μονάδες που αναμένεται να ωφεληθούν και οι ανάγκες τους προέκυψαν μετά από χαρτογράφηση των αναγκών που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας (περιλαμβάνονται νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, σχολικές μονάδες γενικής παιδείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολικές μονάδες Επαγγελματικών Λυκείων και Εργαστηρίων Κατάρτισης).

Συγκεκριμένα, οι σχολικές µονάδες Α/θµιας & Β/θμιας Εκπ/σης που έχουν αιτηθεί προμήθεια εξοπλισμού είναι οι εξής:

Προσχολική (Νηπιαγωγεία)

– 133 σχολικές µονάδες Προσχολικής – Α/θµιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας

– 55 σχολικές μονάδες Προσχολικής – Α/θµιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας

– 119 σχολικές µονάδες Προσχολικής – Α/θµιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας

– 89 σχολικές µονάδες Προσχολικής – Α/θµιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων

Πρωτοβάθμια (Δημοτικά)

– 108 σχολικές µονάδες Α/θµιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας

– 58 σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας

– 100 σχολικές µονάδες Α/θµιας Εκπ/σπς Ν. Μαγνησίας

– 84 σχολικές µονάδες Α/Θµιας Εκπ/σής Ν. Τρικάλων

Δευτεροβάθµια (Γυμνάσια)

– 43 σχολικές µονάδες Β/θµιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας

– 17 σχολικές µονάδες Β/θµιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας

– 37 σχολικές µονάδες Β/θµιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας

– 21 σχολικές µονάδες Β/θµιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων

Δευτεροβάθµια (Λύκεια)

– 29 σχολικές µονάδες Β/θµιας Εκπ/οης Ν. Λάρισας

– 10 σχολικές µονάδες Β/θµιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας

– 21 σχολικές µονάδες Β/θµιας Εκει/σης Ν. Μαγνησίας

– 13 σχολικές µονάδες Β/θµιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων

Previous ArticleNext Article