Αθλητικά

Η γοητεία του συνηθισμένου!

Μετά την εβδομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Σάββατο χωρίς ακραίες συγκινήσεις, αλλά με ωράια πραγματάκια, συνηθισμένα, αναμένεται!

Τυπικό Σάββατο μας έρχεται με παιχνίδια στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ματς των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο εγχώριο πρωτάθλημα. Γενικά, σπουδαίο ντέρμπι δεν υπάρχει ανά την Ευρώπη, αλλά τα δυνατά παιχνίδια “δίνουν και παίρνουν”.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στην Ελληνική Σούπερλιγκ έχουμε εντός έδρας παιχνίδια για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι δυο διεκδικητές του τίτλου θέλουν να ξεπεράσουν την γκρίνια, την οποία έφεραν τα τελευταία αποτελέσματα και μια ευρεία εντός έδρας νίκη είναι το κατάλληλο “φάρμακο” για τους οπαδούς. Οι πρωταθλητές υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης (20:30), ενώ ο “δικέφαλος” παίζει με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα (18:15). Λίγο νωρίτερα, ο Λεβαδειακός φιλοξενεί την Ξάνθη (16:00) σ’ ένα κλειστό ματς!

Στον ευρωπαϊκό χάρτη αρχίζουμε την περίηγησή μας από τα Βρετανικά γήπεδα. Αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ με έξι παιχνίδια. Ντέρμπι δεν έχουμε, αλλά μερικά πολύ Challenging (που λένε και οι Μπερμιχαμιώτες – ανταγωνιστικά που λέμε και μεις εδώ) παιχνίδια, τα έχουμε. Η Σίτι πάει στην έδρα της Γουότφορντ και του Μάρκο Σίλβα. Τρομάει ο Πορτογάλος, πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, στις πρώτες αγωνιστικές. Η Λίβερπουλ μετά από ακόμα μια ευρωπαϊκή αποτυχία παίζει με την Μπέρνλι. Η Τότεναμ υποδέχεται τη Σουόνσι.

Στη Γερμανία, έχουμε το δυνατό ματς της Λειψίας με την Γκλάντμπαχ. Δυο ομάδες που αναμένεται να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ ως το τέλος. Η Μπάγερν μετά την ήττα από τη Χόφενχάιμ παίζει με τη Μάιντζ. Την δυσκολεύει δυο χρόνια τώρα, αλλά φέτος χρειάζεται μια μεγάλη νίκη για να διώξει τα “σύννεφα” πάνω από το “Αλιάνζ Αρίνα”. Συνολικά πέντε ματς.

Στη Γαλλία έχουμε επίσης πέντε ματς. Ωραίο παιχνίδι αναμενεται στο Γκινγκάμπ – Λιλ. Μπιέλσα, γρήγορο ποδόσφαιρο, ικανότατοι και ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές και στις δυο πλευρές. Ωραία πράγματα. Η Μονακό μετά τα “ντόρτια” από τη Νις παίζει με το Στρασβούργο. Καλά τους έκατσε.

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα πάει στη Μαδρίτη. Παίζει με την “τρίτη” ομάδα της πόλης, τη Χετάφε. Αναμένεται εύκολο απόγευμα. Υπάρχει και προϊστορία με κάτι “εξάρες”. Τοπικό ντέρμπι έχουμε επίσης, μεταξύ Λεβάντε και Βαλένθια, νωρίς το μεσημέρι (14:00). Θα κρίνει πολλά το ματς, ειδικά για τη Βαλένθια που ψάχνει το restart φέτος. Συνολικά τέσσερα ματς.

Κλείνουμε με την Ιταλία. Ιντερ, Φιορεντίνα και Ρόμα έχουν αγώνα. Όχι μεταξύ τους. Η Ίντερ πάει στην Κροτόνε, η Φιορεντίνα παίζει με την Μπολόνια και η Ρόμα με τη Βερόνα. Τρια ματς, τρία φαβορί. Αυτά.

Previous ArticleNext Article