ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, Ελλάδα

Έναρξη ψηφιακών υπηρεσιών συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει  ότι τη Δευτέρα 18-9-2017 τίθενται σε λειτουργία οι παρακάτω Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  • 1) «Συνταγή Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», μέσω της οποίας είναι δυνατή η έκδοση και διαχείριση συνταγών χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και
  • 2) «Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», μέσω της οποίας:

Α. Είναι δυνατόν τα  φυσικά πρόσωπα, τα οποία ως κάτοχοι τίτλου σπουδών, ο οποίος σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 12 της με αριθ. 8197/90920/22.7.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄1883), επέχει θέση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αορίστου ισχύος, να εγγραφούν και δηλώσουν ότι είναι και επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και εφόσον απαιτείται να προσκομίσουν ηλεκτρονικά τον τίτλο σπουδών που διαθέτουν. Όσοι κάτοχοι τίτλου σπουδών έχουν κάνει εγγραφή στις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως υπεύθυνοι επιστήμονες σε καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων ή/και ως συνταγογράφοι μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην ψηφιακή υπηρεσία «Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» και δεν απαιτείται να προσκομίσουν ηλεκτρονικά τον τίτλο σπουδών που διαθέτουν.

Β. Τα φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ή τίτλου σπουδών ως ανωτέρω και αναλαμβάνουν την εφαρμογή των επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων που προμηθεύονται άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα («ψεκαστές») μπορούν να δηλώσουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Λόγω της απαραίτητης τεχνικής προσαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος, από την Πέμπτη 14/9/2017 και ώρα 15:00, δεν θα λειτουργεί η ψηφιακή υπηρεσία της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης των γεωργικών φαρμάκων μέσω  της ιστοσελίδας του Υπουργείου. Τα παραστατικά πώλησης που τυχόν εκδοθούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δίνεται η δυνατότητα να περαστούν στην ψηφιακή υπηρεσία της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης των γεωργικών φαρμάκων, μεταγενέστερα. Σημειώνεται ότι η online αποστολή στοιχείων μέσω web service από εμπορικά πακέτα, θα λειτουργεί κανονικά κατά το διάστημα αυτό.

Previous ArticleNext Article