Ειδήσεις, Ελλάδα

Βόμβα Κουρουμπλή! Ζήτησε επανεξέταση όλων των αθωωτικών αποφάσεων για λαθρεμπορία καυσίμων

Στην αντεπίθεση περνάει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ” που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. Τι ζήτησε από τον Άρειο Πάγο.

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να επανεξεταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία 10 χρόνια και αφορούν σε λαθρεμπορία καυσίμων. Ανάμεσά τους είναι και αυτή που αφορά στον πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θόδωρο Κουντούρη! Η σύλληψη του πλοιάρχου και του μηχανικού του πλοίου Λασσαία που έκανε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη» προκάλεσε ακόμη πολιτικές αναταράξεις. Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων και σήμερα (21.09.2017) οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για να δικαστούν.

Κουρουμπλής: Ζήτησα παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Μιλώντας στον Αlpha 989, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

«Έχει δοθεί εντολή στο λιμενικό να ξεφορτωθεί στα ΕΛΠΕ το φορτίο του άλλου πλοίου που έκανε την άντληση από το δεξαμενόπλοιο και βρέθηκε να έχει παράνομο φορτίο», είπε.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι «μέχρι το μεσημέρι θα έχει πάει άλλο πλοίο για να κάνει την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο». «Μέσα στην εβδομάδα τελειώνουμε με αυτό», σημείωσε. Για το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας, ο υπουργός είπε ότι «κάθε μέρα βελτιώνεται η κατάσταση». Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε: «υπάρχει διεθνής οργανισμός κεφαλαίου, του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος και αυτό θα το αξιοποιήσουμε».

Ζήτησε ξανά συγνώμη για το επεισόδιο, στη Βουλή, ανάμεσα στην ανηψιά και συνεγάτιδά του και τον Κ. Μητσοτάκη.  «Η κοπέλα είπε πως δεν αφορούσε τον κ. Μητσοτάκη. Και εμένα θα με ενοχλούσε αν αφορούσε εμένα», είπε χαρακτηριστικά. «Σέβομαι τον κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο υπουργός αν και οι δυο τους είναι αντίπαλοι πολιτικά. Είπε ότι έχει το δικαίωμα να έχει κοντά του ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη συνεργάτιδα διαθέτει δυο πτυχία.

Previous ArticleNext Article