Αθλητικά, Ειδήσεις

Η Real βασίλισσα και στη Γερμανία

Πρώτη νίκη επί γερμανικούς εδάφους με 3-1 για τους «μερένγκες» κόντρα στη Ντόρτμουντ – Οι «ρεντς» σκόνταψαν στη Μόσχα (1-1) – Δεν άντεξε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Τότεναμ – Με 3-0 πέρασαν οι Πορτογάλοι από το Μονακό. Από την πρώτη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί γερμανικού εδάφους με 3-1 επί της Ντόρτμουντ, τη νέα γκέλα της Λίβερπουλ που άφησε βαθμούς στη Μόσχα κόντρα στη Σπαρτάκ και το τεράστιο διπλό της Πόρτο στο Μονακό σημαδεύτηκε η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Συνολικά στα οχτώ ματς που άνοιξαν την αυλαία σημειώθηκαν 23 γκολ με δύο χατ τρικ. Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται σήμερα με μεγάλα ντέρμπι σε Παρίσι και Μαδρίτη ενώ το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Τορίνο όπου η Γιουβέντους υποδέχεται τον Ολυμπιακό που χωρίς άγχος θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

8ος όμιλος Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (54′ Ομπαμεγιάνγκ – 18′ Μπέιλ 49′, 79′ Ρονάλντο

Εκεί μέσα έβρισκε τον μπελά της. Σε έξι επισκέψεις είχε μετρήσει τρεις ήττες και άλλες τόσες ισοπαλίες, για να μην πούμε ότι όποτε οι δυο τους πέφτουν μαζί σε όμιλο, η Ρεάλ τερματίζει 2η. Αυτή τη φορά όμως οι Μαδριλένοι πέρασαν με το θριαμβευτικό 1-3 και άφησαν την Ντόρτμουντ χωρίς βαθμό. Η κάτοχος του τροπαίου έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε ένα ξεκάθαρα ανοικτό παιχνίδι, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω διαρκώς, κάτι που τελικά ευνόησε τους Κριστιάνο και Μπέιλ.

Πρώτα νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μπούρκι ο Καρβαχάλ (10′), αλλά στο 13′ η φιλοξενούμενη ευνοήθηκε διαιτητικά, καθώς δεν δόθηκε πέναλτι σε καθαρό χέρι του Σέρχιο Ράμος πάνω στη γραμμή. Στο επόμενο πεντάλεπτο θα χτυπούσε ο Μπέιλ με υπέροχο μονοκόμματο σε συστημένη του Καρβαχάλ. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να ανέβει, αλλά δεν είχε καλά τελειώματα. Στο 50′ έκανε το 0-2 ο Κριστιάνο στην κίνηση από παράλληλη του Μπέιλ.

Στο 54′ μείωσαν οι γηπεδούχοι με προβολή του Ομπαμεγιάνγκ και το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο έντονο. Πιο ουσιαστική όμως συνέχισε να είναι η Ρεάλ. Ο Μπούρκι με σούπερ επέμβαση σταμάτησε τον Ισκο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο ξερό του Ρονάλντο (79′), ο οποίος έφτασε τα 109 γκολ στο Champions League, με τα 25 να τα έχει βάλει σε 21 αγώνες κόντρα σε Γερμανούς (23%). Κάπως έτσι η Ρεάλ έκανε εμφατικά το 2×2 και συνεχίζει το αήττητο σερί στη φάση των ομίλων (29 αγώνες) που είχε ξεκινήσει έπειτα από ήττα εκεί μέσα τον Οκτώβριο του 2012.

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μποσζ): Μπούρκι, Τοπράκ, Παπασταθόπουλος, Τόλιαν (60′ Νταούντ), Πίστσεκ, Σαχίν (60′ Βάιγκλ, Κάστρο, Γκέτσε (76′ Πούλισιτς), Γιαρμολένκο, Φίλιπ, Ομπαμεγιάνγκ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Χεσούς Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ (86′ Λούκας Βάθκεθ), Ισκο (76′ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Κέιν σκότωσε τον ΑΠΟΕΛ

Ηταν τρομερά δύσκολη η αποστολή του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην περσινή διεκδικήτρια της Premier League. Οι πρωταθλητές Κύπρου όμως βρήκαν μεγάλο μπελά, καθώς δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τη φούρια του Χάρι Κέιν. Ο Αγγλος επιθετικός τους έβαλε χατ τρικ και καθάρισε μόνος του για το πέρασμα της Τότεναμ με 0-3.

Ο ΑΠΟΕΛ πάντως είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες και ειδικά το δοκάρι στο σουτ του Ντε Καμάργκο (19′), ενώ στο 37′ παραλίγο να μπει αυτογκόλ, όταν ο Γιορίς έδιωξε πάνω στον Σάντσες και η μπάλα πέρασε βασανιστικά δίπλα από την εστία. Κάπου εκεί όμως άρχισε το σόλο του ο Κέιν. Στο 39′ με πλασέ (υπήρξε υποψία οφσάιντ), στο 63′ με τελείωμα στην κίνηση και στο 67′ με κεφαλιά, για να φτιάξει το έκτο χατ τρικ του στο 2017 και να κάνει το 2×2 για τους Spurs.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Λάγο, Ρουέδα, Καρλάο, Βούρος, Νούνο Μοράις (84′ Αλεξάνδρου), Βινίσιους, Αλωνεύτης (75′ Φαρίας), Σάλαϊ (52′ Μακρής), Ζαχίντ, Ντε Καμάργκο

Τότεναμ (Μαουρίτσο Ποκετίνο): Γιορίς, Αλντερβαϊρελντ, Σάντσες, Τρίπιερ, Οριέ (57′ Γιορέντε), Ντέιβις, Ντάιερ, Γουίνκς, Σισοκό (84′ Σισοκό), Σον, Κέιν (75′ Νκουντού).

8ος όμιλος

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

ΑΠΟΕΛ – Τότεναμ 0-3

Βαθμολογία

1. Ρεάλ 6 (6-1)

2. Τότεναμ 6 (6-1)

3. Ντόρτμουντ 0 (2-6)

4. ΑΠΟΕΛ 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (17 Οκτωβρίου)

Ρεάλ – Τότεναμ

ΑΠΟΕΛ – Ντόρτμουντ

«Πάγωσε» στη Μόσχα η Λίβερπουλ

Ο Γίργκεν Κλοπ είχε για πρώτη φορά μαζί Κουτίνιο, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο, η ομάδα του έφτιαξε ευκαιρίες στην Ρωσία, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Οι Reds βρέθηκαν πίσω στο σκορ και τελικά πήραν μόλις έναν βαθμό, που τους φέρνει νωρίς πίσω από την Σεβίλλη στο group. Μαζί με την Λίβερπουλ στους δύο βαθμούς είναι η Σπαρτάκ, που έπαιξε με μισή ομάδα αλλά πήρε αποτέλεσμα. Με χατ-τρικ του Μπεν Γεντέρ έκαναν τη δουλειά οι Ανδαλουσιάνοι στο άλλο ματς (3-0).

Καλύτερα μπήκε η Λίβερπουλ, ήταν πιο επιθετική και κρατούσε την μπάλα αρκετή ώρα στο αντίπαλο μισό προσπαθώντας να φτιάξει κάτι καλό. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε με το διαγώνιο σουτ του Αρνολντ άουτ και στη συνέχεια ο Ρεμπρόβ σταμάτησε τον Σαλάχ. Η Σπαρτάκ πήρε προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα στο 23′. Ο Σαλάχ έκανε φάουλ στον Μάριο Πάσαλιτς και Φερνάντο με ωραία απευθείας εκτέλεση νίκησε τον Κάριους που ίσως μπορούσε να κάνει περισσότερα (0-1). Οι Reds απάντησαν γρήγορα, καθώς μόλις 8 λεπτά αργότερα ο Κουτίνιο έπαιξε καταπληκτικό ‘1-2′ με τον Μανέ και τελείωσε εξαιρετικά μέσα από την περιοχή για το 1-1 το οποίο έμεινε για το πρώτο μέρος αφού στο 39′ ο Φιρμίνο αιφνιδιάστηκε και δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουπέτοβ.

Και στην επανάληψη οι Αγγλοι έψαχναν σταθερά το γκολ και πίεζαν γι’ αυτό, όμως δεν έμελλε να γίνει. Η Σπαρτάκ έχασε στο 67′ τον τερματοφύλακά της με τραυματισμό και ο Κλοπ έπαιξε στο 70′ το χαρτί Στάριτζ και οι μεγάλες φάσεις ήρθαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Στο 81′ ο Φιρμίνο έστειλε την μπάλα ψηλά και ο Στάριτζ τράβηκε τα βλέμματα αλλά για τους λάθους λόγους. Πρώτα στο 87′ δεν κατάφερε ύστερα από προσπάθεια του Μορένο και στο 89′ έχασε τεράστια ευκαιρία αλλά ολομόναχος έστειλε το βολέ πάνω από τα δοκάρια για να παραμείνει το 1-1.

Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Ρεμπρόβ (68′ Σελίνκοβ), Τάσι, Μποκέτι, Ετσένκο, Κουτέποβ, Τζικίγια, Σαμέντοβ (93′ Πέδρο Ρότσα), Ποπόβ (85′ Μελγαρέχο), Φερνάντο, Πάσαλιτς, Λουίζ Αντριάνο.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν, Μάτιπ, Μορένο, Αρνολντ, Χέντερσον, Τσαν (73′ Βαϊνάλντουμ), Κουτίνιο, Σαλάχ, Μανέ (70′ Στάριτζ), Φιρμίνο.

Καθάρισε με Μπεν Γεντέρ

Μετά τη σημαντική ισοπαλία που πήρε την πρώτη αγωνιστική του ομίλου κόντρα στην Λίβερπουλ στο Anfiel (2-2) η Σεβίλλη επιβεβαίωσε ότι θα παίξει για την πρωτιά καθαρίζοντας εύκολα την αδύναμη, Μάριμπορ. Πρωταγωνιστής του αγώνα στην Ανδαλουσία ήταν ο Γάλλος επιθετικός, Βισάμ Μπεν Γεντέρ που πέτυχε και τα τρία γκολ, σκοράροντας στο 27′, το 38′ και το 83′ με πέναλτι.

Σεβίλλη (Εντουάρδο Μπερίσο): Ρίκο, Κορτσία, Λενγκλέ, Παρέχα, Εσκουδέρο, Βάσκες (79′ Σαράμπια) , Ν’ Ζονζί, Μπανέγα (86′ Πιζάρο), Νολίτο (67′ Νάβας), Μπεν Γεντέρ, Κορέα.

Μάριμπορ (Ντάρκο Μίλανιτς): Χαντάνοβιτς, Ράιτσεβιτς, Βίλερ, Μίλετς, Μπιλόνγκ, Κάμπχα (74′ Χότιτς), Βρχόβετς, Αχμέντι, Ταβάρες (88′ Μεσάνοβιτς), Μποχάρ (71′ Κράμαριτς).

Τα αποτελέσματα

Σπαρτάκ Μόσχας – Λίβερπουλ 1-1

(23′ Φερνάντο – 31′ Κουτίνιο)

Σεβίλλη – Μάριμπορ 2-0

(27′, 38′, 83′ πεν. Μπεν Γεντέρ)

Η βαθμολογία

1. Σεβίλλη 4 (5-2)

2. Λίβερπουλ 2 (3-3)

3. Σπαρτάκ Μόσχας 2 (2-2)

4. Μάριμπορ 1 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (17/10)

Σπαρτάκ Μόσχας – Σεβίλλη

Μάριμπορ – Λίβερπουλ

Πάρτι η Νάπολι

Μετά την ήττα από την Σαχτάρ στην πρεμιέρα, η Νάπολι ήταν υποχρεωμένη να νικήσει την Φέγενορντ και το έκανε με ευκολία. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι, άλλωστε, μπήκαν όπως έπρεπε στο ματς και στο 7′ άνοιξαν το σκορ με το σουτ του Ινσίνιε από το ύψος της περιοχής (1-0). Οι Παρτενοπέι ήλεγχαν την κατάσταση και είχαν ευκαιρίες προς το τέλος του πρώτου μέρους για το 2-0, το οποίο τελικά έκαναν στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Στο 49′, συγκεκριμένα, ο Γκουλάμ βρήκε τον Μέρτενς και αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έβαλε βάσεις νίκης για τη Νάπολι, η οποία δεν ένιωθε κάποιο κίνδυνο από τους Ολλανδούς. Αυτό έγινε μόνο μία φορά, στο 67′, με το πέναλτι που κέρδισε ο Μπεργκούις από τον Γκουλάμ αλλά ο Ρέινα απέκρουσε την εκτέλεση του Τόρνστρα και κράτησε το 2-0. Αμέσως μετά, στο 70′, ήταν η σειρά του Καγιεχόν να σκοράρει εντός περιοχής μετά την ασίστ του Μέρτενς (3-0), με τη Νάπολι να μετατρέπει σε πάρτι τον αγώνα. Το μόνο που κατάφερε η Φέγενορντ ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 93′ με τον Αμραμπάτ μετά το λάθος του Μαξίμοβιτς.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλαν, Ζορζίνιο (80′ Ντιαβαρά), Χάμσικ (70′ Ζιελίνσκι), Καγιεχόν (73′ Ρογκ), Μέρτενς, Ινσίνιε.

Φέγενορντ (Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχορστ): Τζόουνς, Ντικς, Ταπία (78′ Φαν Μπεκ), Τζούστε, Χαπς, Αμραμπάτ, Ελ Αχμάντι, Βιλένα, Μπεργκούις (87′ Λάρσον), Τόρνστρα (69′ Μπασατσίκογλου), Μπέτιους.

Ζορίστηκε, αλλά…

Φαβορί για την πρωτιά με το… καλημέρα! Διπλό στην Ολλανδία, νίκη στο Ετιχαντ με τη Σαχτάρ και οι Πολίτες με έξι βαθμούς έχουν το πάνω χέρι για το… καλό εισιτήριο! Η Μάντσεστερ ζορίστηκε κόντρα στους Ουκρανούς, ωστόσο επικράτησε 2-0! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά κι έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με Σίλβα και Ζεσούς, όμως ο Πιατόβ κράτησε το μηδέν. Η Σαχτάρ πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά το 25′ και στο 33′ είχε καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Μάρλος εξουδετέρωσε ο Εντερσον. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μια καλή φάση λίγο πριν το τέλος του α’ μέρος, αλλά η κεφαλιά του Φερέιρα πέρασε άουτ. Ο Σανέ απάντησε με ωραία ενέργεια, αλλά δε βρήκε στόχο.

Οι Πολίτες ήταν πιο αποτελεσματικοί στην επανάληψη και στο 48′ βρήκαν δίχτυα! Ο Σίλβα έκανε ωραία κάθετη και ο Ντε Μπρόινε με απίθανο σουτ πέτυχε το 1-0! Ο Βέλγος διανύει εξαιρετική περίοδο και φαίνεται από το γεγονός πως έχει συμμετοχή σε 12 γκολ σε ισάριθμα ματς της Σίτι (3 γκολ, 9 ασίστ). Η Σίτι θα μπορούσε στο 58ο λεπτό να καθαρίσει το ματς, αλλά ο Πιατόβ νίκησε τον Αγουέρο από την άσπρη βούλα. Οι Πολίτες είχαν φάσεις με τον Σανέ και τον Αγουέρο, αλλά τη λύση έδωσε στις καθυστερήσεις ο Στέρλινγκ, ο οποίος από ασίστ του Σίλβα διαμόρφωσε το 2-0.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ντελφ, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Σίλβα (81′ Γκουντογκάν), Ζέσους (54′ Στέρλινγκ), Αγουέρο (85′ Μπερνάρντο Σίλβα), Σανέ

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Μπούτκο, Ορντέτς, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Φρεντ (90′ + 1′ Κοβαλένκο), Μάρλος (78′ Ντεντίνιο), Τάισον, Μπερνάρ (89′ Πέτριακ), Φερέιρα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 6

2. Νάπολι 3

3. Σαχτάρ 3

4. Φέγενορντ 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/10)

Φέγενορντ-Σαχτάρ

Μάντσεστερ Σίτι-Νάπολι

«Απόλυτη» η Μπεσίκτας, ταπείνωσε τη Μονακό η Πόρτο

Η Μπεσίκτας κέρδισε δίκαια με 2-0 την Λειψία, έκανε το δύο στα δύο και ονειρεύεται να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στο τσακ πέρυσι: να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην επόμενη φάση.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 11′ με τον Μπάμπελ. Το ότι ο Κεϊτά κιτρινίστηκε μόλις από το 20′ προβλημάτισε πολύ τους Γερμανούς, που δεν είχαν το απαιτούμενο πάθος στη μεσαία γραμμή. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα ότι ο Βέρνερ βγήκε αλλαγή για να αποφύγει τα χειρότερα μόλις στο 32′, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις και ουσιαστικά η Λειψία πέταξε λευκή πετσέτα στο 43′, όταν ο Κουαρέσμα έβγαλε εκπληκτική σέντρα με το αριστερό και ο Ταλίσκα έκανε το 2-0. Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, καθώς οι Τούρκοι κατέβασαν ρυθμό, αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Ερκίν, Τόσιτς, Πέπε, Μεδέλ (70′ Ουισάλ), Χάτσινσον, Οζιακούπ, Κουαρέσμα, Ταλίσκα (81′ Αρσλάν), Μπάμπελ, Τοσούν (90′ Νεγρέδο)

Λειψία (Ράφαελ Χάζενχουτλ): Γκουλάσκι, Ιλσάνκερ, Ορμπάν (46′ Καμπλ), Ουπαμερκάνο, Χάλστενμπεργκ, Κεϊτά (59′ Μπρούμα), Ντέμε, Φόρσμπεργκ, Ζάμπιτσερ, Ογκουστέν, Βέρνερ (32′ Κλόστερμαν)

Ταπείνωσε την Μονακό η Πόρτο!

Η Πόρτο έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Μόντε Κάρλο και η Μονακό έζησε ξανά μνήμες από τον τελικό του 2004, όταν είχε ηττηθεί από τους Δράκους με 3-0. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν πειθαρχημένη, έπαιξε εξαιρετικά στην κόντρα και κατάφερε να μπλοκάρει τους Μονεγάσκους, φτάνοντας απόλυτα δίκαια στη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μόλις δύο ευκαιρίες της προκοπής με τον Φαλκάο σε ολόκληρο το ματς! Από την άλλη η αμυντική τους συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη, με τον Αμπουμπακάρ να κάνει το 0-31′, να τελειώνει τα πάντα με το 0-2 στο 69′ και τον Λαγιούν να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην Πόρτο για το 0-3 στο 89′ έπειτα από φάση διαρκείας, που ήταν χαρακτηριστική των προβλημάτων της Μονακό σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μπενάλιο, Ζόρζε, Ζέμερσον, Γκλικ, Σιντιμπέ, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Λεμάρ (63′ Λόπες), Γκεζάλ (74′ Κεϊτά), Ντιακαμπί (46′ Καρίγιο), Φαλκάο

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Ρ. Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέλες, Ντ. Περέιρα, Ολιβέιρα (86′ Ρέγιες), Ερέρα, Μπραχιμί (71′ Λαγιούν), Μαρέγκα, Αμπουμπακάρ (71′ Κορόνα)

Βαθμολογία

1. Μπεσίκτας 6 (5-1)

2. Πόρτο 4 (4-3)

3. Μονακό 1 (1-4)

4. Λειψία 1 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (17/10)

Μονακό-Μπεσίκτας

Λειψία – Πόρτο

Previous ArticleNext Article