ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Νομιμοποίηση στάβλων μόνο με 300 ευρώ και έκθεση μηχανικού

Τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις χωρίς πρόστιμο παρέχει στους κτηνοτρόφους το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση που κατατέθηκε στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα και σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη όλα θα είναι έτοιμα μέσα στον Οκτώβρη ώστε η διαδικασία να απλουστευθεί εντελώς. Μία αίτηση, παράβολο 300 ευρώ, και τεχνική έκθεση μηχανικού στην οποία θα πρέπει να φαίνεται ότι επιφάνειες των κτισμάτων δεν υπαιρβαίνουν τα 50 τ.μ. είναι αρκετά για την νομιμοποίηση τους.

Τι χρειάζεται:

α) Αίτησηγ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής ατόμων δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35,00 τ.μ. καθώς και ο τρόπος κατασκευής αυτών και των σταβλικών εγκαταστάσεων.δ) Παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ.

Πριν λίγες μέρες ο ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνης  ανέφερε ότι μέσα στον Οκτώβρη θα έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο που θα κάνει αυτοματοποιημένες αδειοδοτήσεις σταβλικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικότερα η δήλωση του:

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ζήτημα των σταβλικών εγκαταστάσεων, το προχωράμε, μέσα στον Οκτώβρη πιστεύω να το έχουμε τελειώσει, ώστε πλέον οι σταβλικές εγκαταστάσεις να αδειοδοτούνται πάρα πολύ γρήγορα και με δεδομένους κανόνες αυτοματοποιημένα χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία.

Previous ArticleNext Article