Ειδήσεις, Κόσμος

Μητέρα στη φυλακή διότι αρνήθηκε να εμβολιάσει το παιδί της

Ο φόβος για επανεμφάνιση και εξάπλωση ιών και ασθενειών που είχαν «ξεχαστεί» ή δεν απασχολούσαν τη διεθνή ιατρική κοινότητα ως «επικίνδυνες» εξαιτίας του παγκόσμιου κινήματος αποχής από τους εμβολιασμούς, έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης, καθώς και αντιδικίες που φτάνουν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.
Μία νεαρή μητέρα στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση μετά την άρνησή της να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου και να προβεί στον εμβολιασμό του παιδιού της.
Η Ρεμπέκα Μπράντοου δεν προχώρησε στον εμβολιασμό του 9χρονου γιου της, λαμβάνοντας την απόφαση από κοινού με τον σύζυγό της, όπως η ίδια υποστήριξε.
Μετά τον χωρισμό της, ωστόσο, ο σύζυγος προσέφυγε δικαστικώς εναντίον της, απαιτώντας τον εμβολιασμό του παιδιού, μετά την αποτυχία επίτευξης νέας συμφωνίας μεταξύ τους.
Η μητέρα δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι μία ενημερωμένη μητέρα και ότι ο μη εμβολιασμός αποτελεί επιλογή της. «Ο εμβολιασμός του παιδιού μου είναι ενάντια στα πιστεύω μου», τόνισε στο δικαστήριο, δηλώνοντας την άρνησή της να εφαρμόσει την εντολή του δικαστή.
Τότε, ο δικαστής την τιμώρησε με 7 ημέερς φυλάκιση. Το όνομά της μάλιστα, γράφτηκε στην ιστορία των νομικών υποθέσεων, καθώς είναι η πρώτη που καταδικάζεται για την άρνησή της στον εμβολιασμό των παιδιών της.
Μάλιστα, βάσει νόμου, αν το παιδί δεν εμβολιαστεί, χάνει το δικαίωμα να συμμετέχει στις μαθητικές δραστηριότητας των δημόσιων σχολείων και για τον λόγο αυτό, πολλοί Αμερικανοί που ακολουθούν το κίνημα του μη εμβολιασμού, επιλέγουν το σύστημα «σχολείο στο σπίτι», προκειμένου να μην παραβούν την ιδεολογία τους.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article