Ειδήσεις, Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με διάσπαρτες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν τοπικές βροχοπτώσεις.

Άνεμοι

ΒΒΑ, μέτριας έντασης έως 4 μποφόρ στην περιοχή του Αιγαίου και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ΒΒΔ, ενισχυμένης έντασης 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τα 4-5 μποφόρ και το απόγευμα αναμένεται να στραφούν σε νότιους.
Θερμοκρασία
Μικρή άνοδος αναμένεται να σημειωθεί ως προς τις μέγιστες τιμές, σε αντίθεση με τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, κατά τις οποίες η ψύχρα θα είναι αισθητή, ιδιαίτερα σε περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ενδεικτικά:
Βόρεια Ελλάδα:  7°C – 23°C
Ανατολική Ελλάδα:  9°C – 24 °C
Δυτική, Nότια Ελλάδα:  11°C – 24°C
Ιόνιο:  15°C – 22°C
Βόρειο, Aνατολικό Αιγαίο:  12°C – 22°C
Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Δωδεκάνησα:  15°C – 26°C

Στην Αττική
Άστατος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα. Ενδεχόμενο τοπικών βροχοπτώσεων στα βόρεια και ορεινά τμήματα του νομού.
Άνεμοι: ΒΒΑ, ασθενείς έως μέτριοι, έντασης έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία (στο κέντρο): 18°C – 23°C.

Στη Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο εκδήλωσης παροδικών βροχοπτώσεων.
Άνεμοι: ΝΝΑ, ασθενείς έως μέτριοι, έντασης 3-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία (στο κέντρο): 17°C – 20 °C.

Πρόγνωση καιρού τις επόμενες ημέρες

Ήπιος σε γενικές γραμμές αναμένεται να συνεχιστεί ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας, χωρίς αξιόλογα φαινόμενα, ενώ και η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου η υγρασία και η αίσθηση της «ψύχρας» θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, γενικά ασθενείς, με μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή του Κεντρικού και Ν. Αιγαίου, όπου θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων “SiMeteo AWPS”, και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article