Ειδήσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

9ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου 2017 στη Λάρισα το 9ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών. Οι σύνεδροι φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το συνέδριο διοργάνωσαν από κοινού η Εταιρεία Ερευνών Μεταλλικών Έργων (Ε.Ε.Μ.Ε.) και το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ. Πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευριπίδης Μυστακίδης, που κατά την τρέχουσα περίοδο είναι και Πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος του συνεδρίου, καθηγητής κ. Ευριπίδης Μυστακίδης κατά την έναρξη των εργασιών.

Το πυκνό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε 94 εργασίες με ποικίλη θεματολογία,αναδεικνύοντας τις χρήσεις και δυνατότητες του δομικού χάλυβα. Πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιποκόσμο, κατασκευαστικέςεταιρίες, ιδιώτες μηχανικοί καθώς και εταιρίες εξειδικευμένου λογισμικούπαρουσίασαν την δουλειά τους με έρευνες και μελέτες σε εφαρμογές του χάλυβα, νέεςμεθόδους και υλικάδίνοντας το στίγμα της σύγχρονηςεποχής και τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του υλικού.

Δυναμική ήταν η παρουσία του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίαςαπό τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, με συμμετοχή σε πλήθος εργασιών. Ιδιαίτερα πληθωρική ήταν και η παρουσία των αποφοίτων του ιδρύματοςπου συνεχίζουν τις σπουδές τους ή εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, στο συνέδριο συμμετείχαν ως σύνεδροι πολλοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία του.

Άποψη από την κατάμεστη κεντρική αίθουσα του συνεδρίου 

Καθηγητές, ερευνητικοί συνεργάτες, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα.

 

 

Previous ArticleNext Article