Καρδίτσα

Παραμυθένια η «Παυσιλυπούπολη 2017-18»

-Αφιερωμένο στα Κάστρα και τους Ιππότες με πρωτότυπες ιδέες και τρισδιάστατες κατασκευές το θεματικό πάρκο που οργανώνει ενόψη των εορτών στο πανέμορφο άλσος του Παυσιλύπου ο Δήμος Καρδίτσας

– Θα προσφέρει μοναδικές στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά & όλους τους επισκέπτες  χωρίς το παραμικρό κόστος

Ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο σε ένα παραμυθένιο σκηνικό που θα στηθεί στο πανέμορφο άλσος του Παυσιλύπου, με θέμα τα Κάστρα και τους Ιππότες, με πολλές πρωτότυπες ιδέες και εντυπωσιακές τρισδιάστατες κατασκευές και ψυχαγωγία, διασκέδαση και εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά και όλους τους επισκέπτες χωρίς το παραμικρό κόστος υπόσχεται να προσφέρει το θεματικό πάρκο της “Παυσιλυπούπολης” που οργανώνει για 3η συνεχή χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος πλαισιωμένος από τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου, Δημ. Αραμπατζή και Κων. Ψημμένο που συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή της Παυσιλυπούπολης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αποκαλύπτοντας κάποια από τα “μυστικά” και σχέδια σπιτιών του θεματικού πάρκου που αναμένεται να είναι εντυπωσιακότερο από κάθε προηγούμενο, παρά το γεγονός οτι στην φετινή διοργάνωση δεν συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Επιμελητήριο.

“Οι προετοιμασίες για την φετινή Παυσιλυπούπολη ξεκίνησαν με τη λήξη της προηγούμενης. Αιρετοί του Δήμου, υπάλληλοι, εργαζόμενοι από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και εθελοντές εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται νυχθημερόν με πολύ ζήλο και μεράκι θέλοντας να παρουσιάσουμε ένα πιο εντυπωσιακό, παραμυθένιο και με πολύ διασκέδαση και ψυχαγωγία θεματικό πάρκο.

Οι επισκέπτες της «Παυσιλυπούπολης», μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, μέσα από τα Κάστρα και τους Ιππότες, τους Δράκους, τον Βασιλιά Αρθούρο, τον Ιππότη Λάνσελοτ, τους 3 Σωματοφύλακες, τον Μάγο Μέρλιν, το Δον Κιχώτη, τα χρώματα, τους ήχους και τις περίτεχνες κατασκευές, τον Αι-Βασίλη με τα δώρα του, τις Νεράιδες με την χρυσόσκονη, τα παιχνίδια, συναυλίες, παραστάσεις και τόσα άλλα.

Η φυσική ομορφιά και το επιβλητικό περιβάλλον του Πάρκου της Παυσιλυπούπολης και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί από φαντασμαγορικούς φωτισμούς, θα δίνουν την αίσθηση στους επισκέπτες και κυρίως στα παιδιά, ότι βρίσκονται μέσα σε ένα παραμύθι, ταξιδεύοντας στον κόσμο της φαντασίας. Μέσα από εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια, δραστηριότητες και προγράμματα, θα έχουν την ευκαιρία να εφοδιαστούν με γνώσεις για τα Μεσαιωνικά Κάστρα τους Ιππότες, ενώ στοχεύουμε ταυτόχρονα μέσα από αυτή την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος μας, να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να καλλιεργήσουμε την αγάπη τους για τη φύση και το περιβάλλον.

Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και πιστεύουμε οτι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη είναι αφενός να δημιουργήσουμε εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη μας που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς να επιβαρύνονται οι γονείς σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και αφετέρου να προσελκύσουμε περισσότερους ξένους επισκέπτες με θετικό αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καρδίτσας.

Ειδικότερα όσον αφορά την αύξηση της επισκεψιμότητας, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξάκος, αποστέλλονται επιστολές και ενημερωτικό- διαφημιστικό υλικό σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ θα δοθεί έμφαση στην προσέλκυση των σχολείων της Θεσσαλίας για τη διοργάνωση ημερήσιων εκδρομών- επισκέψεων στην Παυσιλυπούπολη.

Previous ArticleNext Article