Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΕΣ

Έκθεση Φωτογραφίας στο Μύλο του Παππά

Έκθεση Φωτογραφίας από τρεις ερασιτέχνες Tρικαλινούς φωτογράφους, παρουσιάζεται το Σάββατο 21 Oκτωβρίου στις 7 μ.μ., στο ισόγειο του Μύλου του Παππά.

Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 9 π.μ. – 9 μ.μ.

Συμμετέχουν, αλφαβητικά, οι: Δημήτρης Μπουντούρης, Θανάσης Σπανιάς και Θανάσης Τουφεξίδης.

Ο Δημήτρης Μπουντούρης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1983. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη φροντιστηριακή εκπαίδευση στα Τρίκαλα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών του οποίου, πρωτοασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Έκτοτε, ασχολείται ερασιτεχνικά, συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις, θεωρώντας πως ως δημιουργική απασχόληση η φωτογραφία, λειτουργεί κυρίως ψυχοθεραπευτικά, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά.

Ο Θανάσης Σπανιάς γεννήθηκε το 1968 στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει Φυσική στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε, ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία, ιδρύοντας τη Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου, που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει βραβευτεί για τη φωτογραφική του δουλειά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Βάσω Βλαχομήτρου και έχουν τέσσερα παιδιά.

Ο Θανάσης Τουφεξίδης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Σπούδασε και έζησε στη Θεσσαλονίκη για 8 χρόνια. Εκεί, οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τον οδήγησαν από το 2005 στην τέχνη της φωτογραφίας. Σπούδασε στο Φωτογραφικό Εργαστήρι Καλαμαριάς για 2 χρόνια και συμμετείχε στις δράσεις και τις εκθέσεις του.
Ασχολήθηκε γι’ αρκετά χρόνια με τη φωτογραφία δρόμου και το φωτορεπορτάζ και στη συνέχεια με την αφηρημένη και την πειραματική φωτογραφία. Αυτή η αναζήτηση τον οδήγησε να θεωρεί ότι κάθε φωτογραφικό θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται εννοιολογικά και όχι καταγραφικά. Έχει συμμετάσχει σε 6 ομαδικές εκθέσεις.

Previous ArticleNext Article