• ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Τι μπορώ να κάνω ταυτόχρονα με τις σπουδές μου!

Όλοι μας περιμέναμε πως και πως τη φοιτητική ζωή…

Πως όμως διαχειριζόμαστε μια από τις πιο δημιουργικές χρονικές περιόδους της ζωής μας; Τι είναι αυτό που κάνουμε και τι θα έπρεπε να κάνουμε για να λάβουμε καλύτερα εφόδια για το μέλλον;

Το «πτυχίο» και μεταπτυχιακό είναι  αρκετά από μόνα τους;

Ήταν.

Στην παλιά Ελλάδα του δημοσίου το πτυχίο ήταν όντως το εισιτήριο για μια εύκολη και χαλαρή κατά τους περισσότερους δημοσιοϋπαλληλική ζωή του «βολέματος», τι γίνεται όμως στην Ελλάδα και στην παγκόσμια αγορά της κρίσης;

Οι περισσότεροι πτυχιούχοι κάνουν άλλη δουλειά από το αντικείμενο των σπουδών τους, τυχαίο, δε νομίζω!

 

Αν είσαι φοιτητής και ακόμα περισσότερο δε σε ενδιαφέρει και πολύ η σχολή σου πέρα από τις καθημερινές και για όλους υποχρεώσεις , για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου ή καλύτερα για να χτίσεις την προσωπικότητα σου δοκίμασε να κάνεις όσα μπορείς από τα παρακάτω:

1.Πρακτική Άσκηση: Η πρακτική άσκηση είναι η μόνη οδός για σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και προσωπικά πιστεύω ότι είναι απαραίτητη καθώς έχεις την ευκαιρία να εντοπίσεις ακριβώς το συγκεκριμένο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς.

2.Part-Time Job: Σήμερα μας δίνετε η δυνατότητα να δουλεύουμε απομακρυσμένα (work-from-home) έτσι μπορείς να αρχίσεις να παίρνεις εμπειρίες και χαρτζιλίκι δουλεύοντας για κάποια εταιρία από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου με contract (συμβόλαιο) ή και freelancing (ελεύθερα)!

3.Εθελοντική Εργασία (εσωτερικό ή εξωτερικό)

Κάτι πολύ διαδεδομένο για νέους (εκτός Ελλάδας), οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν κοινότητες που έχουν ανάγκη, να γνωρίσουν άλλους νέους ανθρώπους, να βιώσουν νέες εμπειρίες, να μοιραστούν το χρόνο τους δημιουργικά, να ζήσουν άλλες κουλτούρες κάνοντας εθελοντική εργασία σε κάποιο παγκόσμιο οργανισμό, φορέα ή και μια μικρή οργάνωση στην χώρα τους ή σε κάποια άλλη χώρα!

4.Summer/Winter School

Μια καλή ευκαιρία να πάρει κανείς μια ιδέα για το τί συμβαίνει στα ιδρύματα του εξωτερικού, παρακολουθώντας κάποια μαθήματα που τον ενδιαφέρουν στο εξωτερικό, είναι τα Summer / Winter Schools.

5.Συνέδρια προσομοιώσεων

Προσομοιώνονται οι εργασίες των σημαντικότερων οργάνων του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, διακυβερνητικών υπερεθνικών και εθνικών οργανισμών. Στις προσομοιώσεις αυτές δίνεται η δυνατότητα να βιώσεις, να εφαρμόσεις και να πειραματιστείς με την επίλυση διαμαχών, το δημόσιο λόγο, τις μικρές δυναμικές ομάδων και τη διαπραγμάτευση.

6. Μάθε ξένη γλώσσα!

Οι ξένες γλώσσες ποτέ δεν είναι αρκετές και θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις τους ορίζοντές σου και στο εξωτερικό. Αν ήδη ξέρεις βελτίωσέ τες.

 

 

 

Previous ArticleNext Article