ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει, με φορέα υλοποίησης το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, παρουσιάστηκε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Υπεύθυνος Καθηγητής του προγράμματος κος Ιωάννης Παπαιωάννου, σε συνεδρία σχετική με την εκπαίδευση και την τοπική κοινωνία. Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα που παρακολούθησαν την παρουσίαση του Προγράμματος εντυπωσιάστηκαν από τις δράσεις του και συνεχάρησαν τον ομιλητή.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λάρισα από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Σύλλογο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Παρευρέθηκαν σημαντικοί επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Newcastle Sugata Mitra και ο καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτριος Κουρέτας, με ενδιαφέρουσες ομιλίες στην έναρξη του συνεδρίου. Παράλληλα, οι πολλές παράλληλες συνεδρίες καλύψαν ένα μεγάλο φάσμα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Το Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει συνεχίζει να εμπλουτίζει τις δράσεις του, να ενημερώνει και να ενημερώνεται, καθώς νωρίτερα ο Υπεύθυνος Καθηγητής του προγράμματος είχε παραστεί στην πρώτη συνάντηση φορέων και ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού με θέμα «Διαχείριση καταστροφών σε πολιτιστικά ιδρύματα», που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό αρχείο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, υπό την αιγίδα της UNESCO HELLAS, με τη συνδρομή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Το πρόγραμμα Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει θα συνεχίσει και φέτος να ενημερώνει και να εκπαιδεύει μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες και προσκαλεί σε συνεργασία φορείς και ιδιώτες για την πραγματοποίηση σχετικών δράσεων, με σύνθημα η ενημέρωση και η προετοιμασία νικούν το φόβο!

Previous ArticleNext Article