• ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Ο Νίκος Τζέρεμες δίνει 10 συμβουλές σε νέους και παλιούς φοιτητές

Ο Νίκος Τζέρεμες , καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Κ.Τζέρεμες είναι ο καθηγητής που όλοι θα θελαν να χαν. Είναι cool και απολαμβάνει την δουλειά του και την καθημερινή τριβή με τους φοιτητές του. Αγαπάει την πόλη του Βόλου και συνεχίζει να την ανακαλύπτει καθημερινά κάτι που παροτρύνει σε όλη τη διάρκεια της κουβέντας μας στους φοιτητές του να κάνουν το ίδιο.

Απ’ όλη την συνομιλία μας κρατάω αυτό το σημείο το οποίο θεώρησα και το πιο σημαντικό.

“Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια εποχή που υπάρχει πληθώρα πληροφόρησης μόνο που ο φοιτητής έτσι έχει μάθει να την λαμβάνει ,έτοιμη,  και να μην την αναζητήσει ο ίδιος. Αυτό φυσικά και προέρχεται από το όλο εκπαιδευτικό μας σύστημα, δεν το κρίνω αλλά  βγαίνει σήμερα στην κοινωνία μας. Ο φοιτητής πρέπει να απελευθερωθεί από αυτό και να ψάξει μόνος του για την σωστή πληροφόρηση και να μάθει να την επαληθεύσει και να προσθέσει σ ’αυτή τη δική του εμπειρία. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους το θράσος ,επιτρέψτε μου να πω ,και το περπάτημα ή το ποδήλατο.»

Σε αυτό λοιπόν το σημείο του ζητήσαμε να μας δώσει 10 συμβουλές για τους νέους και παλιούς φοιτητές:

  1. Περπάτημα στον Βόλο. Ο Βόλος είναι η ιδανική πόλη να την περπατήσεις όλη και όχι μόνο το κέντρο του Βόλου αλλά και όλα τα σοκάκια του, έτσι θα την μάθεις καλύτερα. Μάθε να παρατηρείς γύρω σου και βρες αυτό που αρέσει σε σένα
  2. Ποτέ μην πηγαίνεις στα ίδια μαγαζιά, βρες τις «ευκαιρίες».
  3. Ποτέ μην μείνεις στο ίδιο σπίτι που νοίκιασες από την αρχή. Δοκίμασε να μείνεις και έξω από το κέντρο του Βόλου. Ο Βόλος έχει πολλές συνοικίες βρες ποια σου ταιριάζει , στην τελική όλα κοντά είναι.
  4. Επισκέψου όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου έστω μια φορά. Τα Πανεπιστήμια έιναι ανοιχτά για όλους. Και αν και τυχαία βρέθηκαν σποραδικά στη πόλη του Βόλου αυτό θα σε βοηθήσει να μάθεις κι άλλες περιοχές. Περπάτα!
  5. Εξερεύνησε το Πήλιο.
  6. Βάλε στη ζωή σου πρόγραμμα και κάνε σωστό καταμερισμό του χρόνου σου. Πάντα χρειάζεσαι πρόγραμμα.
  7. Προσκάλεσε φοιτητές από άλλες πόλεις και επισκέψου και συ όσες περισσότερες μπορείς. Άνοιξε τους ορίζοντές σου.
  8. Διάβαζε με πρόγραμμα.
  9. Stay out of drugs
  10. Yolo

 

 

Previous ArticleNext Article