Ειδήσεις, Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ

Θρήνος για 2,5 ετών αγγελούδι στη Ζάκυνθο

Συγκλονισμένη η τοπική κοινότητα της Ζακύνθου από τον θάνατος ενός μικρού κοριτσικού μόλις 2,5 ετών το οποίο αρχικά νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του νησιού και στην συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Το παιδάκι εισήχθη στο νοσοκομείο με ιογενή γαστρεντερίτδα και είχε αρχικά καλή κλινική εικόνα, όμως τη νύχτα μεταξύ 26ης και 27ης Οκτωβρίου παρουσία ξαφνική επιδείνωση γι΄ αυτό και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Ρίο.

Οι προσπάθειες των γιατρών ήταν υπεράνθρωπες όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν την μικρούλα στη ζωή. Σε σχετική του ανακοίνωση το Νοσοκομείο Ζακύνθου αναφέρει τα εξής:

«Την Δευτέρα 23.10.17 εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Ζακύνθου, παιδί θήλυ ηλικίας 2.5 ετών, μετά από παραπομπή ιδιώτη παιδίατρου, με κλινική εικόνα ιογενούς γαστρεντετερίτιδος. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρέμενε σε καλή κλινική κατάσταση. Τη νύχτα μεταξύ της 26ης και 27ης Οκτωβρίου παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση και γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε η αεροδιακομιδή του σε ΜΕΘ Παίδων.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν.Ζακύνθου καθώς και του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που το διακόμισαν στην Πάτρα, το παιδί δυστυχώς κατέληξε.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, η Διοίκηση εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του παιδιού και τη συμπαράσταση στους οικείους του».

Πηγή: thebest

Previous ArticleNext Article