Ελλάδα, Λάρισα, ΠΑΙΔΙ

«Στηρίζουμε τον θηλασμό ΜΑΖΙ» – Γιορτή Θηλασμού 2017 στο Μύλο του Παππά

Γιορτή για τον θηλασμό με σκοπό την υποστήριξη, την ενημέρωση και την εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της μητέρας που θηλάζει, διοργανώνει η «Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας» για 8η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στον προαύλειο χώρου του Μύλου του Παππά.

Η «Ομάδα Μητρικού Θηλασμού Λάρισας» καλεί θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλους και συγγενείς, όλους όσοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό ή απλά θέλουν να ενημερωθούν, να είναι εκεί για να γιορτάσουν ΜΑΖΙ την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2017, αφού το σύνθημα για το 2017 είναι «Στηρίζουμε τον θηλασμό ΜΑΖΙ».

Στην εκδήλωση θα καταμετρηθούν όσες θηλάζουσες παρευρεθούν, είτε θηλάσουν είτε δε θηλάσουν κατά τη διάρκειά της, καθώς τα μωρά που θηλάζουν το κάνουν ελεύθερα τη στιγμή που το χρειάζονται, χωρίς ωράριο ή πρόγραμμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού.

Το σύνθημα για το 2017 είναι «Στηρίζουμε τον θηλασμό ΜΑΖΙ».

Το 2016 η WABA ξεκίνησε ένα δεκαπενταετές ταξίδι για την επίτευξη των Στόχων για Αειφόρο Ανάπτυξη (ΣΑΑ) συνδέοντας κάθε έναν από αυτούς τους στόχους με τον θηλασμό. Αλλά, δεν μπορούμε να επιτύχουμε αειφόρο ανάπτυξη χωρίς πολυεπίπεδες συνεργασίες.

Το 2017 είναι η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (ΠΕΘ) και στοχεύει στο να εργαστούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό.

Η #ΠΕΘ2017 καλεί όλους τους υποστηρικτές και όσους εργάζονται εθελοντικά για τον θηλασμό, τους φορείς λήψης αποφάσεων και όλους όσοι συμμετέχουν στη γιορτή, να δημιουργήσουν νέες και στοχευμένες συνεργασίες σε οποιοδήποτε επίπεδο δρα ο καθένας.

Μαζί μπορούμε να προσελκύσουμε τη δέουσα πολιτική στήριξη, την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων και να διευρύνουμε τον κύκλο όσων γιορτάζουν τη γιορτή μας και υποστηρίζουν τους στόχους της.

Previous ArticleNext Article