Ελλάδα, Καιρός

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σε ισχύ βρίσκεται από νωρίς του Σαββάτου το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Αναλυτικά, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, περιμένουμε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν και θα περιοριστούν στη Χαλκιδική, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια και στο Αιγαίο. Τα ισχυρότερα φαινόμενα, που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και των Κυκλάδων, στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 20, στα νησιά του Ιονίου 11 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 17, στις Σποράδες από 8 έως 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν παντού σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Previous ArticleNext Article