Αθλητικά

Στα πλέι-οφ της Ευρώπης που έρχονται

Υποτονική η δράση τις επόμενες ημέρες. Όμως είναι η καλύτερη ευκαιρία να δούμε τι έχουμε μπροστά μας στη ζώνη της Ευρώπης

Νεκρική σιγή ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 για την Τρίτη και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι μας περιμένει στα επερχόμενα play-off στη ζώνη της Ευρώπης, στα οποία φυσικά συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος.

Έχεις ιδέα ποιες είναι οι Νόμιμες Εταιρείες Στοιχήματος στην Ελλάδα;

Ένα βήμα πριν τα τελικά του Μουντιάλ λοιπόν. Είναι η ώρα που και οι τελευταίοι ετοιμάζονται να …τσεκάρουν το εισιτήριο για τα τελικά που θα γίνουν το καλοκαίρι στη Ρωσία. Είναι η ώρα και για μας να δούμε τι έχουμε μπροστά μας, στα διπλά αυτά παιχνίδια. Τέσσερα ζευγάρια ομάδων που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση (οι 8 από τους 9 δεύτερους για την ακρίβεια)

Αρχίζουμε -φυσικά- με την Ελλάδα. Η Εθνική μας ομάδα, τερμάτισε πίσω από το Βέλγιο και στην κλήρωση της έλαχε η Κροατία. Η Κροατία των Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάτζουκιτς και μερικών ακόμα σταρ. Η Κροατία, του απίστευτου ταλέντου, αλλά και της “ανικανότητας” να κάνει το κάτι παραπάνω σε όλες τις διοργανώσεις. Το πρώτο ματς είναι την Πέμπτη το βράδυ, στο “Μαξιμίρ” του Ζάγκρεμπ. Η Ελλάδα θα παίξει το αγαπημένο της παιχνίδι, αυτό “της γάτας με το ποντίκι”. Το αν θα επιβληθεί η ποιοτική ανωτερότητα της Κροατίας, ή οι Έλληνες θα κάνουν και πάλι την έκπληξη είναι κάτι που μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στον επαναληπτικό της Κυριακής, κανείς δε θα μπορεί να το πει με σιγουριά.

Την ίδια μέρα με την Ελλάδα, παίζει και η Βόρειος Ιρλανδία με την Ελβετία. Η Βόρειος Ιρλανδία είναι η ομάδα-έκπληξη των τελευταίων δυο ετών. Καλή πορεία στο τελευταίο Euro και δεύτερη θέση -πίσω από τη Γερμανία- στον προκριματικό όμιλο. Ο Γουίλ Γκριγκ μπορεί να μην είναι τόσο on fire τώρα (Νούμερο 1 σύνθημα το περασμένο καλοκαίρι για όσους δε θυμούνται), αλλά η ομάδα του Ο’ Νιλ μια χαρά τα πάει. Απέναντί της μια -θεωρητικά- καλύτερη ομάδα. Ή για να το θέσω σ’ έναν politically correct όρο: “Μια ομάδα με καλύτερες μονάδες”. Η Ελβετία των Σακίρι, Τζακά, Σεφέροβιτς και μερικών ακόμα που παίζουν στα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι Ελβετοί βρέθηκαν την τελευταία αγωνιστική κάτω από τους Πορτογάλους και θα πρέπει να παίξουν μπαράζ. Καλή ομάδα, με ποιότητα σε ορισμένες θέσεις, αλλά από αυτές που όταν η μπάλα “καίει” δεν τις λες και “λεοντόκαρδες”.

Μια μέρα μετά, την Παρασκευή είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στην Σουηδία και την Ιταλία. Η Σουηδία κατάφερε να τα πάει εξαιρετικά στην πρώτη της προκριματική φάση χωρίς τον σούπερ σταρ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και άφησε εκτός τους Ολλανδούς. Έχει γίνει “ομάδα” το σύνολο του Γιάνε Άντερσον αλλά θα πρέπει να κάνει την απόλυτη υπέρβαση για να βρεθεί στη Ρωσία. Η Ιταλία, είναι το μεγάλο όνομα αυτής της φάσης των πλέι-οφ. Η ομαδα του Βεντούρα, τερμάτισε πίσω από τους Ισπανούς και πρέπει να περάσει από την ψυχοφθόρα διαδικασία των νοκ-άουτ. Με μια πρώτη ματιά, η “σκουάντρα ατζούρα” δεν έχει στο ρόστερ της τα “τοτέμ” του παρελθόντος, αλλά παραμένει μια ομάδα με νοοτροπία winner και παίκτες υψηλοτάτου επιπέδου.

Τελευταίο ζευγάρι, είναι το Δανία – Ιρλανδία. Αμφίρροπο κι αυτό. Οι Δανοί έχουν τον αστέρα του ζευγαριού, τον Κρίστιαν Έρικσεν της Τότεναμ. Από μόνος του, είναι ικανός να κάνει την διαφορά. Έχουν και μερικούς ακόμα πολύ ικανούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Εκεί ποντάρει και η “αλεπού των πάγκων”, ο Νορβηγός Άγκε Χαρέιντε που βρίσκεται στον πάγκο των Δανων. Οι Ιρλανδοί τώρα, έχουν δημιουργήσει κάτι πολύ καλό τα τελευταία δυο χρόνια. Μ’ έναν γερό κορμό που παίζει κυρίως στην Πρέμιερ Λιγκ, μ’ έναν έμπειρο και κυρίως πολύ έξυπνο προπονητή, τον Μάρτιν Ο’ Νιλ. Δεν είναι άδικο ή άστοχο, να πούμε πως αυτό το ζευγάρι μπορεί εν πολλοίς να κριθεί από τους πάγκους τους.

Ενδιαφέρον εξαήμερο έχουμε μπροστα μας. Δε νομίζετε;

Previous ArticleNext Article