Διατροφή

Η Nutella άλλαξε κρυφά τη συνταγή της και οι λάτρεις της έπαθαν παράκρουση!

Είναι η πιο αγαπημένη πραλίνα φουντουκιού στον κόσμο. Μία αλλαγή -στα κρυφά- στη συνταγή της έπειτα από 53 χρόνια έκανε έξαλλους τους απανταχού λάτρεις της.

Μία ομάδα Γερμανών «αετομάτηδων» πρώτη εντόπισε την αλλαγή και αποκάλυψαν ότι πλέον η Nutella περιέχει 8,7% αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, αντί 7,5% όπως πριν, ενώ σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών του Αμβούργου η νέα συνταγή περιέχει περισσότερη ζάχαρη, της τάξης του 56.3% από 55,9% που ήταν πριν. Αυτά φυσικά εις βάρος του κακάο.

«Το χρώμα της νέας Nutella είναι πιο ανοιχτό, κτιμούμε ότι οφείλεται στην ποσότητα του αποβουτυρωμένου γάλακτος που προστέθηκε σε βάρος του κακάο», ανέφερε το Κέντρο.

Η ιταλική εταιρεία  Ferrero, που παράγει τη Nutella, επιβεβαίωσε τις αλλαγές στη συνταγή, ωστόσο διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά, τόσο στη γεύση, όσο και στην ποιότητα του προϊόντος. Πρόσθεσε, δε, ότι ανάλογες κινήσεις έχουν κάνει και άλλες εταιρείες στα προϊόντα τους.

«Η ποιότητα και όλα τα χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια. Η λίστα των συστατικών αναγράφεται, ως συνήθως στις συσκευασίες, αλλά και στην ιστοσελίδα της Nutella», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ferrero.

Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές μάλλον δυσαρέστησαν μεγάλη μερίδα των καταναλωτών με κάποιους να απειλούν ακόμη και με μποϊκοτάζ!

«Η Ferrero άλλαξε τη συνταγή (τουλάχιστον στη Γερμανία). Περισσότερη ζάχαρη, λιγότερα λιπαρά και προφανώς λιγότερο κακάο. Είναι πάλι πρωταπριλιά;», έγραψε η Marina Daydreamer.

«Μόλις άκουσα ότι άλλαξε συνταγή η Nutella. Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να κάνεις! Και αυτό είναι ένα από αυτά!», σχολίασε άλλος χρήστης στο Twitter. «DontMessWithNutella» έγραψε άλλος χρήστης εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την αλλαγή στη συνταγή.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article