Αθλητικά

Η Υφήλιος στο ρυθμό του Μουντιάλ!

Όλος ο πλανήτης ετοιμάζεται να “χορέψει” σε ρυθμό Μουντιάλ. Οι μέρες που έρχονται είναι κρίσιμες. Πέντε εισιτήρια από όλο τον κόσμο (πλην Ευρώπης φυσικά) αναζητούν τον κάτοχό τους!

Εκτός από τα προκριματικά στη ζώνη της Ευρώπης, αγώνες για την τελική διαμόρφωση των 32 ομάδων έχουμε και στις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές ζώνες ανά την υψήλιο. Στην Αφρική οι 5 ομάδες που θα προκριθούν θα προκύψουν από ομίλους, ενώ στις υπόλοιπες ομοσπονδίες έχουμε μπαράζ και μάλιστα “διομοσπονδιακά”!

Για ενημερώσου όσο είναι καιρός. Έρχονται οι Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος

Ας αρχίσουμε με μια ματιά στα νοκ-άουτ. Έχουμε αγώνες μεταξύ διαφορετικών ομοσπονδιών. Η Ονδούρα από την Ομοσπονδία της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής παίζει απέναντι στην Αυστραλία από την Ομοσπονδία της Ασίας. Δυνατό ζευγάρι, ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν μάθει να διεκδικούν θέσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Και οι δυο χώρες, έπαιξαν στα δυο τελευταία Μουντιάλ, όμως ως φαίνεται το σερί αυτό θα σπάσει για μια από τις δυο. Στην Αυστραλία έχουμε και “ελληνικό” ενδιαφέρον, αφού ο προπονητής (Αγγελος Ποστέκογλου) και ο σέντερ φορ, Απόστολος Γιάννου είναι ελληνικής καταγωγής.

Το άλλο “διομοσπονδιακό” παιχνίδι είναι το γνωστό, ανάμεσα στην πέμπτη των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής και την πρώτη από τα προκριματικά της Ωκεανίας. Εν προκειμένω, μιλάμε για το Περού και τη Νέα Ζηλανδία. Το Περού είναι το μεγάλο φαβορί, όμως η Νέα Ζηλανδία θα προσπαθήσει για την έκπληξη. Στη Νέα Ζηλανδία συμμετέχουν και οι ομογενείς μας, Θέμης Τζιμόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα) και Κώστας Μπαρμπαρούσης (πρώην Παναθηναϊκός).

Στη ζώνη της Αφρικής, έχουμε κανονικά ομίλους μέχρι και την τελική επιλογή των πέντε ομάδων. Πέντε όμιλοι, πέντε νικητές. Σε δυο από αυτούς έχουν βγει οι ομάδες που θα προκριθούν. Νιγηρία και Αίγυπτος έχουν ήδη “κλήσει εισιτήριο” για τη Ρωσία. Τι έχουμε όμως στους υπόλοιπους τρεις; Η Τυνησία υποδέχεται την ουραγό, Λιβύη και με μια απλή ισοπαλία περνάει στα τελικά.

Στον δεύτερο όμιλο, έχουμε τη “μητέρα των μαχών”. Η Ακτή Ελεφαντοστού, ούσα δεύτερη με 8 πόντους, υποδέχεται το Μαρόκο που είναι πρώτο με 9 πόντους. Οι μεν θέλουν μόνο νίκη, το Μαρόκο περνάει και με ισοπαλία. Χαμός.

Στον τρίτο όμιλο, η Σενεγάλη παίζει με την αδιάφορη και ουραγό, Νότιο Αφρική. Η Μπουργκίνα Φάσο που ακολουθεί στο -2 παίζει με το Πράσινο Ακρωτήριο που επίσης είναι στους 6 βαθμούς. Μόνο με ήττα η Σενεγάλη μένει εκτός συνέχειας.

Μια εβδομάδα, πέντε εισιτήρια περιμένουν τους κατόχους τους απ’ όλον τον κόσμο!

Previous ArticleNext Article