Βόρεια Εύβοια, Μαγνησία, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Η απόλαυση σε μια φιάλη κρασιού

Η Χάρτα σε συνεργασία με τη Μποτίλια για δεύτερη φορά φέτος διοργάνωσαν μια εξαιρετική βραδιά για τους λάτρεις του κρασιού. Αυτή τη φορά φιλοξένησαν το οινοποιείο Βρυνιώτη από τα Γιάλτρα Αιδηψού με τα εξαιρετικά κρασιά του.

Το οινοποιείο Βρυνιώτη βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια σε ένα χωριό λίγο έξω από την Αιδηψό, τα όμορφα Γιάλτρα. Το οινοποιείο βρίσκεται σε ένα σημείο μαγικό με καταπληκτική θέα. Είναι ανοιχτό και επισκέψιμο όλο το χρόνο. Αυτό όμως που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερα τα κρασιά του Βρυνιώτη είναι μια σπάνια ποικιλία αμπελιού που καλλιεργούν, το βραδυανό που οι προσπάθειες αναβίωσής του έγιναν από αυτό εδώ το  οινοποιείο.

Χτες δοκιμάσαμε τρία κρασιά της σειράς ΙΑΜΑ , που το όνομά τους πήραν φυσικά από τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού αλλά απ’ ότι μας εμπιστεύτηκε χτες ο κ. Κώστας Βρυνιώτης η ιδέα του ονόματος ήρθε από ένα παλιό νυχτερινό κέντρο της Αιδηψού με το όνομα ΙΑΜΑ.
Ξεκινήσαμε με ένα δροσερό λευκό, αρκετά φρουτώδες  με ελαφριά οξύτητα . Το Ίαμα λευκό είναι ένα blend δύο ποικιλιών Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου που κάθε χρόνο αναλόγως αλλάζει το ποσοστό της κάθε ποικιλίας.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το καταπληκτικό Ίαμα ροζέ ,ποικιλία 100%  βραδυανό και το αγαπημένο της βραδιάς, με ένα λαμπερό διαπεραστικό ροδί χρώμα που τείνει να γίνεται και τάση τώρα τελευταία στην αγορά με αρώματα κόκκινων φρούτων και καραμέλας βουτύρου. Είναι ένα κρασί που μπορείς ευχάριστα να κρατήσεις για όλο το βράδυ χωρίς να κουράζει τον ουρανίσκο σου.

 

Κατόπιν δοκιμάσαμε το πιπεράτο κόκκινο ΙΑΜΑ. Το πάντρεμα της σπάνιας ποικιλίας του Βραδυανού με το κοσμοπολίτικο Syrah. Βαθύ πορφυρό χρώμα με ένα ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα από κόκκινο φρούτα του δάσους αρμονικά δεμένα με αρώματα μπαχαρικών και δρυός.

Όμως ο κ. Βρυνιώτης μας κρατούσε μια γλυκιά έκπληξη στο τέλος έναν επιδόρπιο οίνο το Vriniotis G , με λαμπερό χρώμα του χαλκού , σύνθετα αρώματα γλυκό τριαντάφυλλο και περγαμόντο.

Η βραδιά ήταν ακόμα μια φορά υπέροχη και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Κ.Κώστα Βρυνιώτη για την παρουσία του και τα φανταστικά κρασιά τους καθώς και την Μποτίλια και την Χάρτα για την εξαιρετική οργάνωσή τους.

Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας.

Από την Ελένη Μαστρονικολή

Previous ArticleNext Article