Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία και εργαστήρι των Unsample στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Για ακόμη μία χρονιά, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. διοργανώνει τον ετήσιο κύκλο εκδηλώσεων Αιχμές, που φέτος αρχίζει να αποκτά διεθνή χαρακτήρα. Σκοπός του συγκεκριμένου κύκλου είναι να φέρει σε επαφή το κοινό της πόλης με ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι της μουσικής, που βρίσκεται ακριβώς στην αιχμή του δόρατος της πρωτοπορίας, σε συνδυασμό με τις πλέον σύγχρονες αντιλήψεις για την κατανόηση της μουσικής και του ήχου.

Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Αιχμές ολοκληρώνεται με τη συναυλία και το εργαστήρι των Unsample στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Η συναυλία, η οποία  πλαισιώνεται και από βίντεο προβολή, δημιουργία της Βέρας Γκιζελίδου,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου ώρα 20:00 και το εργαστήρι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ώρα 11:00. Οι Unsample είναι ένα ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής με έδρα την Αθήνα, που αποτελείται από τον συνθέτη Λευτέρη Παπαδημητρίου και τον μουσικό και σεναριογράφο Μάριο Τσάγκαρη. Στο έργο τους συνδυάζουν «σύμβολα» θορύβων, ήχων, μουσικής και εικόνας δημιουργώντας ημι-αυτοσχεδιαστικές αφηγηματικές δομές εμπνευσμένες από τεχνικές μοντάζ και από την σύγχρονη εννοιολογική τέχνη.

Ο Λευτέρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1977 στον Βόλο. Έχει γράψει πολλές συνθέσεις για ακουστικά όργανα και ηλεκτρονικά μέσα. Έργα του έχουν παιχτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό από πληθώρα μουσικών όπως London Sinfonietta, Asko Εnsemble, Elision Εnsemble, Sarah Nicolls και άλλους. Το 2006 κέρδισε το διεθνές βραβείο Gaudeamus Prize με τη σύνθεσή του για πιάνο και ορχήστρα Black & White.

Ο Μάριος Τσάγκαρης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει συνθέσει έργα για φωνή, σόλο όργανα, μικρά σύνολα, για ορχήστρα καθώς και πληθώρα ηλεκτροακουστικών έργων. Επίσης έχει επενδύσει, μουσικά, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχε στην Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών (Αθήνα 2003) με την μουσική εγκατάσταση Χαμηλή Πιστότητα. Έργα τους, τόσο ως ντουέτου όσο και προσωπικά, έχουν δισκογραφηθεί από πολλές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε του Δήμου Βόλου. Διευθύνεται καλλιτεχνικά και συντονίζεται από τον Ανδρέα Μιμαίο και τον Κωστή Δρυγιανάκη. Φέτος απέκτησε διεθνή χαρακτήρα, με συμμετοχή καλλιτεχνών από την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ρωσία, όπως και Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Σκοπός του συγκεκριμένου κύκλου είναι να φέρει σε επαφή το κοινό της πόλης με ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι της μουσικής, που βρίσκεται ακριβώς στην αιχμή του δόρατος της πρωτοπορίας.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην Γραμματεία του Ωδείου, Μεταμορφώσεως 1, τηλ. 2421036992

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δίνονται από τη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου στην οποία κατατίθενται και αιτήσεις συμμετοχής. Διεύθυνση Μεταμορφώσεως 1, τηλ 2421039594.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

Previous ArticleNext Article