ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια έκθεσης “Petit créateurs – Μικροί Δημιουργοί”

Η Πινακοθήκη μιλάει γαλλικά! Εγκαινιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στις 8:00 μ.μ. η έκθεση Petit créateursΜικροί Δημιουργοί” με έργα από το Ελεύθερο Εργαστήριο των παιδικών και εφηβικών τμημάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ανά θεματικές διαφορετικών χρονολογιών χαρακτηριστικά της δημιουργικής πορείας του Ελεύθερου Εργαστηρίου. Παρουσιάζονται πιο συγκεκριμένα,προσωπογραφίες,εικόνες πόλεων, νεκρές φύσεις και τοπία ποικίλων ζωγραφικών μέσων. Είναι έργα τα οποία αναφέρονται στην πόλη,στην εξοχή,στο περιβάλλον,στην καθημερινή ζωή,στον φίλο αλλά και στον ίδιο τον εαυτό πλαισιωμένα με  αισθητική ποιότητα και εννοιολογική ωριμότητα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, εστιάζει τις δράσεις του και στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνεργασιών, όπως αυτό καταδεικνύεται χαρακτηριστικά με την παρούσα έκθεση σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Το Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης πραγματώνει με τον καλύτερο τρόπο τον ιδρυτικό σκοπό του, οργανώνει, δηλαδή, κάθε δημιουργική προσπάθεια των ανθρώπων που ασχολούνται με τις καλές τέχνες και αυτών που βρίσκουν ευχαρίστηση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Επίκεντρο του Ελευθέρου Εργαστηρίου είναι το παιδί. Με άξονα την άποψη που θέλει το κάθε παιδί εικαστικά ανεπανάληπτο, δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που του επιτρέπουν να εκφραστεί με φαντασία, χωρίς το φόβο της απόρριψης. Με την παρούσα έκθεση η οποία επικεντρώνεται στο παιδί – δημιουργό και οι δύο φορείς συναινούν και απογειώνουν την παιδική δημιουργικότητα και φαντασία!

Διάρκεια έκθεσης: 13 Νοεμβρίου 2017 – 21 Νοεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 -13.00 & 18.00 – 21.00

Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας 2410-287508

Previous ArticleNext Article