LIFESTYLE, Θέατρο

“Περιμένοντας τον Γκοντό” για 2 παραστάσεις, 13 και 14 Νοεμβρίου στο Αχίλλειο.

Το Θέατρο της Εμπειρίας μέσα στο πλαίσιο προδράσεων του Φεστιβάλ Βόλου 2018 παρουσιάζει το Θέατρο Άλφα.Ιδέα με το έργο “Περιμένοντας τον Γκοντό” για 2 παραστάσεις, 13 και 14 Νοεμβρίου στο Αχίλλειο.

Το Θέατρο Άλφα.Ιδέα παρουσιάζει το πιο σπουδαίο έργο του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», με διαφορετική ματιά, με μία ομάδα νέων ηθοποιών και δημιουργών.

«Το να ρωτήσουμε ποιος ή τι είναι ο αναμενόμενος Γκοντό δεν έχει κανένα νόημα. Ο Γκοντό δεν είναι τίποτα άλλο από το όνομα του γεγονότος ότι η ζωή που συνεχίζεται άσκοπα παρερμηνεύει την παρουσία της σαν “αναμονή”, ή “περιμένοντας κάτι”. Η θετική στάση των δύο προσώπων, του Εστραγκόν και του Βλαδίμηρου, αποτελεί, τελικά, μια διπλή άρνηση: πρόκειται για την ανικανότητα να αναγνωρίσουν τη δίχως νόημα θέση τους. Μάλιστα, η ερμηνεία αυτή επιβεβαιώνεται και από τα λόγια του ίδιου του συγγραφέα, ο οποίος έχει πει πως δεν τον ενδιαφέρει τόσο ο Γκοντό, όσο το Περιμένοντας». (Gunther Anders)

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν περιμένουν τον Γκοντό. Η αναμονή τίθεται σαν βασική κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, κατάσταση όπου η ροή του χρόνου βιώνεται στην πιο καθαρή της μορφή. Οι δύο ήρωες νιώθουν την ανάγκη να γεμίσουν την ατέλειωτη αναμονή και να καταπολεμήσουν το αίσθημα ματαιότητας, πρόκειται για μια μάχη ανάμεσα στη διατήρηση ελπίδας και την παραίτηση. Οι πράξεις τους είναι στην ουσία ένα παιχνίδι, η άμυνα τους έναντι της παθητικότητας. Το παιχνίδι τους μοιάζει ταυτόχρονα μάταιο και αναγκαίο, κωμικό και ηρωικό, δίνει την αίσθηση μιας γλυκόπικρης γιορτής.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Γιαννακός
Καλλιτεχνική επίβλεψη: Κώστας Γάκης
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Μουσική: Θανάσης Ισιδώρου

Διανομή:
Βλαδίμηρος: Στέλιος Γιαννακός
Εστραγκόν: Θανάσης Ισιδώρου
Μουσικός 1/ Πότζο : Σταύρος Μαρκάλας
Μουσικός 2/ Λάκυ/ Αγόρι : Δημήτρης Μαμιός

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική 10 ευρώ
Προπώληση 8 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
4 εποχές καφέ
Φιλίππου καφέ

Previous ArticleNext Article