Αθλητικά

Εμβόλιμες και Κύπελλα

Με εμβόλιμη αγωνιστική σε δυο χώρες και κύπελλο σε άλλες τρεις, θα περάσει η Τρίτη μας

Τρίτη χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με εμβόλιμη αγωνιστική σε Αγγλία και Γαλλία και κύπελλα σε άλλες τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα! Μπορεί να απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι από το πρόγραμμα, όμως τα ενδιαφέροντα και σημαντικά παιχνίδια είναι αρκετά!

Έχεις δει τι γίνεται με τις Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος;

Εμβόλιμη αγωνιστική και κύπελλα λοιπόν. Ας αρχίσουμε με τα πρωταθλήματα. Στην Πρέμιερ Λιγκ, φτάσσαμε αισίως στην 13η αγωνιστική. Ήτοι, το 1/3 του πρωταθλήματος. Πλέον, τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν. Τέσσερα παιχνίδια έχει η μερα. Η Γιουνάιτεντ πάει στην έδρα της Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα. Πολύ, πάρα πολύ επικίνδυνη έξοδος για τους “κόκκινους διαβόλους”. Η ομάδα του Μουρίνιο δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών, ενώ η Γουότφορντ δείχνει ικανή για όλα! Η Τότεναμ πάει στην έδρα της Λέστερ. Σοκαριστικό το 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ προχθές και οι “πετεινοί” μένουν πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους “μεγάλους”. Τώρα η έδρα της Λέστερ, της ομάδας που της στέρησε το προπέρσινο πρωτάθλημα, θα είναι και πάλι αφιλόξενη για τον Ποκετίνο και τους παίκτες του. Στ’ άλλα δυο ματς, η Κρίσταλ Πάλας πάει στην έδρα της Μπράιτον και η Γουέστ Μπρομ φιλοξενεί τη Νιούκαστλ στο δεύτερο παιχνίδι χωρίς τον Τόνι Πούλις στον πάγκο της Μπρόμγουιτς.

Από την Αγγλία, περνάμε το “στενό της Μάγχης” και πάμε στη Γαλλία. Τρια παιχνίδια στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Το πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας, είναι αυτό ανάμεσα σε δυο “απογοητευτικές” ομάδες. Μπορντό και Σεντ Ετιέν. Άλλα σχεδίαζαν το καλοκαίρι, αλλιώς βλέπουν να εξελίσσεται η σεζόν. Η Σεντ Ετιέν στο πρώτο της ματς μετά την απόλυση του Γκαρσία, έφερε 1-1 με το Στρασβούργο. Δεν το λες κι επιτυχία. Το οποίο Στρασβούργο, τώρα φιλοξενεί την Καέν. Μια Καέν, που κέρδισε την Μπορντό και παραμένει στα πολύ υψηλά “στρώματα” της βαθμολογίας, αλλά εκτός παραμένει “νωχελική”. Το άλλο ματς είναι ανάμεσα στην Αμιέν και την Ντιζόν. Ντέρμπι παραμονής. Γιατί μπορεί προς το παρόν οι δυο ομάδες να είναι στη μέση της βαθμολογίας, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο τέλος να παλέψουν για να μείνουν στην κατηγορία.

Τέλος με τα πρωταθλήματα, σειρά παίρνουν τα κύπελλα. Στην Ελλάδα, γίνεται (τυπικά) η 3η αγωνιστική για τους ομίλους. Τρίτη και τελευταία. Θα μάθουμε ποιες θα περάσουν στα νοκ-άουτ. Πέντε ματς έχει το πρόγραμμα. Το πιο δυνατό ματς είναι αυτό ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΣ. Από κει και πέρα έχουμε κι άλλες τέσσερις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που όλες παίζουν εκτός έδρας. Ο Απόλλων Σμύρνης πάει στον ΟΦΗ, ο Ατρόμητος φιλοξενείται από την Σπάρτη, η Λαμία πάει στη Λάρισα για να παίξει με τον τοπικό Απόλλων και η Ξάνθη παίζει στις Σέρρες.

Στην Ισπανία, έχουμε πέντε παιχνίδια για το κύπελλο. Αυτό με το ουσιαστικότερο ενδιαφέρον είναι το Μάλαγα – Νουμάνθια με τους γηπεδούχους να πρέπει ν’ ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου αγώνα. Ρεάλ Μαδρίτης – Φουενλαμπράδα, Λεγανιές – Βαγιαδολίδ, Θέλτα – Εϊμπαρ, Λεβάντε – Χιρόνα είναι παιχνίδια που οι γηπεδούχοι έχουν ήδη κερδίσει εκτός έδρας (Σκοράροντας όλοι 2 γκολ κιόλας) και πρέπει να κάνουν διαχείριση για να προκριθούν.

Στην Ιταλία, βρισκόμαστε στη φάση των “32”. Τρια παιχνίδια στο πρόγραμμα. Η Κάλιαρι φιλοξενεί την Πορντενόνε με τη νικήτρια να παίζει με την Ίντερ. Η Σαμπντόρια παίζει με την Πεσκάρα με την ομάδα που θα προκριθεί ν’ αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα και η Σπαλ φιλοξενεί την Τσιταντέλα κι όποια κερδίσει θα παίξει με τη Λάτσιο. Οι τρεις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας (Κάλιαρι, Σαμπντόρια, Σπαλ) έχουν θεωρητικά το προβάδισμα. Όμως το κύπελλό (γενικά σ’ όλες τις χώρες), δεν αποκαλείται άδικα ο “θεσμός των εκπλήξεων”.

Previous ArticleNext Article