ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Η vegan διατροφή στα καλύτερα της

Μια πολύ όμορφή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο κατάστημα The Saint Stores με θέμα «Welcome Winter» στην Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός Vegan Chef Νίκος Γαϊτάνος μας ταξίδεψε στη χειμερινή κουζίνα απ’ όλες τις γειτονιές του κόσμου με γεύσεις που εκτός από τον ουρανίσκο μας ζέσταναν και τις καρδιές μας.

Σαν γνήσια χορτοφάγος εδώ και 14 χρόνια η χαρά μου να μπαίνω σ’ ένα μαγαζί όπου μπορώ να δοκιμάσω τα πάντα, χωρίς να χρειάζεται να ρωτάω και να ζητάω διευκρινήσεις για συστατικά κλπ δεν περιγράφεται. Οι «συνάδελφοι» χορτοφάγοι και vegan με καταλαβαίνουν απόλυτα πιστεύω.

Γευτήκαμε καροτοσούπα με χαμομήλι, μανιταρόσουπα με πορτσινι,  jacked potatoes με φυτικό μπέικον και φυτικά τυριά, γιουβαρλάκια σόγιας, πουγκιά με κάστανα και μανιτάρια, vegan κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, πέννες με λαχανικά και vegan κοτόπουλο. Προσωπικά τα δοκίμασα όλα αλλά ξετρελάθηκα με το τόσο μικρό αλλά τόσο λαχταριστό πιτάκι με κάστανο και μανιτάρι, αφού από κάποια στιγμή και μετά έχασα το μέτρημα στο πόσα είχα φάει.

  

   

Το κατάστημα The Saint Stores βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εκτός του vegan μενού του αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι πως δεν υπάρχει πουθενά πλαστικό μέσα στο μαγαζί και όλα τα σκεύη είναι βιοδιασπώμενα από ζαχαροκάλαμο και καλαμπόκι. Είναι ένα μαγαζί με λίγα λόγια που υποστηρίζει τον vegan τρόπο ζωής από την πιο μικρή λεπτομέρεια. Μπορείτε να βρείτε vegan επιλογές για φαγητό από το πρωί μέχρι το βράδυ και φυσικά δεν χρειάζεται να είστε vegan για να το επισκεφτείτε και να γευτείτε μοναδικά γευστικά πιάτα που όχι απλά δεν υστερούν σε τίποτα από τα κρεατοφαγικά αλά θα σας εκπλήσσουν με την γευστικότητά τους που πολλά θυμίζουν σε γεύση αυτή του κρέατος, χωρίς ωστόσο να περιέχουν κανένα ζωικό συστατικό.

Από την Δώρα Τζανή

Previous ArticleNext Article