Αθλητικά

Σάββατο με Βρετανικό ντέρμπι

Γεμάτη μέρα το Σάββατο. Με το ντέρμπι Άρσεναλ – Γιουνάιτεντ (ή αλλιώς Βενγκέρ – Μουρίνιο) να είναι στο επίκεντρο

Σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό κι αυτό το Σάββατο. Η τυπική “ποδοσφαιρική” μέρα της εβδομάδας, έχει να μας προσφέρει μια πλειάδα αγώνων, μεταξύ των οποίων μερικά σπουδαία ματς. Το ματς της ημέρας που ξεχωρίζει, είναι ένα Βρετανικό ντέρμπι, που ειδικά την προηγούμενη δεκαετία, κέντριζε το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κοινού, αλλά “αναζωπυρώνεται” και μια από τις πλέον κλασικές προπονητικές κόντρες!

Τα έμαθες; Έρχονται οι Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος στην Ελλάδα!

Αρχίζουμε -όπως πάντα- από την Σουπερλιγκ. Το “μαγευτικό” πρωτάθλημα Ελλάδος. Τρια παιχνίδια στο πρόγραμμα. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν αγώνα. Ο “δικέφαλος” πάει στην έδρα της πολύ ανεβασμένης Ξάνθης. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του πρέπει να κάνουν υπέρβαση για να φύγουν με το διπλό από μια έδρα που μπορεί να κρίνει τίτλους. Ο Ολυμπιακός, λογικά, θα έχει ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης. Ο Λεμονής καλείται να κάνει και διαχείριση ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ που έρχεται. Σε περίπτωση που οι δυο “μεγάλοι” κερδίσουν, αφήνουν προσωρινά πίσω την ΑΕΚ (η οποία παίζει Κυριακή). Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Αστέρας παίζει με την Κέρκυρα στο ματς που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής.

Πάμε στην Αγγλία. Η Πρέμιερ Λιγκ φιλοξενεί το σημαντικότερο ματς της ημέρας, αλλά κι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα. Αρσεναλ εναντιον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30). Βενγκέρ εναντίον Μουρίνιο. Από τα πλέον κλασικά ντέρμπι. Τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στους πάγκους. Δυο ομάδες που προσπαθούν να επανέλθουν στην κορυφή, αφού έχουν χάσει λίγο από τη λάμψη του παρελθόντος. Κι αν στη Γιουνάιτεντ τα καταφέρνουν λίγο καλύτερα με το Μουρίνιο, στην Αρσεναλ το ποθούν διακαώς να συμβεί. Επίσης, έχουμε μια από τις μεγαλύτερες κόντρες των βρετανικών πάγκων. Βενγκέρ και Μουρίνιο δεν χάνουν ευκαιρία να “τα χώσουν” ο ένας στον άλλον. Τώρα μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους άνετα και άμεσα. Κατά τ’ άλλα ακόμα επτά ματς στο πρόγραμμα της ημέρας! Η Τσέλσι υποδέχεται τη Νιούκαστλ και το Ράφα Μπενίτεθ. Η Τότεναμ πάει στο Γουότφορντ να “πάρει μια γεύση” από Μάρκο Σίλβα. Η Λίβερπουλ πάει στην έδρα της νεοφώτιστης Μπράιτον. Αυτά για τους Big-6. Από κει και πέρα, η Γουέστ Μπρομ φιλοξενεί την Κρίσταλ Πάλας και ο Άλαν Πάρντιου που μόλις ανέλαβε την Μπρόμγουιτς, θα ντεμπουτάρει απέναντι στην πρώην. Η Λέστερ φιλοξενεί την Μπέρνλι, σ’ ένα ματς που και οι δυο προέρχονται από μεγάλες νίκες. Η Εβερτον που επιτέλους νίκησε, παίζει με τη Χάντερσφιλντ και η Στόουκ υποδέχεται τη Σουόνσι.

Στην Μπουντσελίγκα, έχουμε έξι αγώνες. Η πρωτοπόρος Μπάγερν υποδέχεται το Αννόβερο. Καλή ομάδα φέτος το Αννόβερο, αλλά δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση το επίπεδο των Βαυαρών. Τα δυο πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια γίνονται σε Σινσχάιμ και Λεβερκούζεν. Η Χοφενχάιμ υποδέχεται τη Λειψία. Οι δυο ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων δυο ετών. Στο Λεβερκούζεν, η Μπάγερ φιλοξενεί την Ντόρτμουντ. Η Μπάγερ “ψάχνεται” φέτος, στην Ντόρτμουντ τα πράγματα ενώ ξεκίνησαν καλά, αυτή τη στιγμή δεν είναι. Ο Μπος έχει “θέμα” με τη θέση του, ο Ομπαμεγιάνγκ είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Εχει ενδιαφέρον. Στη Βρέμη, η Βέρντερ υποδέχεται την Στουτγάρδη. Δυο ομάδες που χρειάζονται πόντους. Στ’ άλλα δυο ματς, η Μάιντζ φιλοξενεί την Άουγκσμπουργκ και η Σάλκε την Κολωνία.

Στην Ισπανία έχουμε τέσσερα ματς. Ακρως ενδιαφεροντα. Η Μπιλμπάο φιλοξενεί τη Ρεάλ το βράδυ του Σαββάτου (21:45). Μπορεί η φετινή Αθλέτικ να μην είναι τόσο καλή όσο ήταν με το Βαλβέρδε (ή και πριν απ’ αυτόν), αλλά παραμένει μια ομάδα που δυσκολεύει αφάνταστα τη “βασίλισσα”. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Θέλτα, η Ατλέτικο Μαδρίτης που ψάχνει σταθερότητα παίζει με τη Σοσιεδάδ και η ανεβασμένη Σεβίλλη υποδέχεται την Ντεπορτίβο, θέλοντας να κάνει μετά από καιρό μια εύκολη νίκη.

Στη Γαλλία έχουμε έξι ματς. Δύσκολα ματς για πολλούς. Η Παρί πάει στο Στρασβούργο. Λογικά δε θα έχει πρόβλημα, αλλα η φετινή Παρί εκτός έδρας παίρνει αποτελέσματα πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνουν τα τελικά σκορ. Η Μονακό θέλει να βρει τον καλό της εαυτό και υποδέχεται την Ανζέ. Καθόλου εύκολος αντίπαλος. Η Λιλ παίζει με την Τουλούζ. Από τη μια ένα ολοκληρο “πρότζεκτ” σε κρίση (Λιλ), από την άλλη μια Τουλούζ που δεν τα πηγαίνει τόσο καλά και θέλει βαθμούς. Η Νις μετά το σπουδαίο διπλό στην Τουλούζ υποδέχεται την παραπαίουσα Μετς. Τέλος, η Ρεν φιλοξενεί την Αμιέν.

Στην Ιταλία έχουμε μόλις ένα ματς. Αλλά ένα πολύ ενδιαφέρον ματς μεταξύ δυο πολύ επιθετικών και ποιοτικών ομάδων. Η Τορίνο υποδέχεται την Αταλάντα. Στη μέση της βαθμολογίας κι οι δυο, θέλουν να πλησιάσουν στις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος, έχουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι στην Τουρκία. Εκεί που η Μπεσίκτας, έχοντας εξασφλίσει την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς λιγκ, θελει να μειώσει την απόσταση από την κορυφή του πρωταθλήματος κι υποδέχεται την πρωτοπόρο, Γαλατασαράι.

Previous ArticleNext Article