Αθλητικά

Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα!

Μπορεί το Κυριακάτικο πρόγραμμα να μη μοιάζει “φανταχτερό” στο μάτι. Μπορεί οι περισσότερες μεγάλες ομάδες να “λείπουν” αλλά αυτό δε λέει απολύτως τίποτα!

Μια Κυριακή πριν από αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ έχουμε μπροστά μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πλειονότητα των μεγάλων ομάδων έπαιξε Σάββατο και οι αγώνες της Κυριακής θα είναι διαφορετικοί. Διαφορετικοί σημαινει κακοί; Όχι, σε καμία περίπτωση. Γιατί μπορεί η παρουσία μιας μεγάλης ομάδας να κάνει έναν αγώνα πιο “θελκτικό” αλλά η απουσία της, τον κάνει σίγουρα πιο αμφίρροπο κι ενδιαφέρον!

Μήπως ήρθε η ώρα να δεις τι γίνεται με τις Νόμιμες Εταιρείες στην Κύπρο;

Ας αρχίσουμε με το εγχώριο πρωτάθλημα. Τέσσερα παιχνίδια. Η πρωτοπόρος ΑΕΚ παίζει στην έδρα του Λεβαδειακού (19:30). Δύσκολη έδρα η Λειβαδιά, ειδικά φέτος που ο Λεβαδειακός έχει ποιότητα στο ρόστερ. Με νίκη παραμένει πρωτοπόρος η ομάδα του Χιμένεθ. Ο Ισπανός έχει προβλήματα να λύσει, αλλά είναι αισιόδοξος. Νωρίς το μεσημέρι (15:00) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο. Δυο οι κοινές “συνισταμένες” των δυο σωματείων αυτή την περίοδο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, νυν προπονητής των “πράσινων” (έκλεισε 1 χρόνο στο τιμόνι της ομάδας) και πρώην των “κυανέρυθρων” και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Παναθηναϊκός τα γνωστά οικονομικο-διοικητικά και ο Πανιώνιος τα πειθαρχικά που προέκυψαν με τους Μασούντ – Οικονόμου Ενδιάμεσα στα δυο παιχνίδια, έχουμε ακόμα δυο αναμετρήσεις. Η ΑΕΛ φιλοξενεί στη Λάρισα τον ΠΑΣ Γιάννινα και η Λαμία υποδέχεται τον Παναιτωλικό.

Στην Ιταλία, έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα της ημέρας. Πέντε αναμετρήσεις. Η Μίλαν πηγαίνει στην έδρα της Μπενεβέντο κι αυτό θα είναι το ματς με το οποιο θα ντεμπουτάρει ο Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο των “ροσονέρι”. Το πιο ενδιαφερον παιχνίδι γίνεται στη Γένοβα. Η Σαμπντόρια φιλοξενεί τη Λάτσιο. Στην έδρα που πριν λίγες μέρες έχασε η Γιουβέντους, η Λάτσιο καλείται να φύγει “αλώβητη” αν θέλει να παραμείνει με “υψηλές βλέψεις” στο πρωτάθλημα. Η Ιντερ φιλοξενεί την Κίεβο και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα που την έχουν φέρει στην δεύτερη θέση. Μπολόνια – Κάλιαρι και Φιορεντίνα – Σασουόλο τ’ άλλα δυο ματς.

Στην Ισπανία, η Βιγιαρεάλ μετά την “ψυχρολουσία” με τη Σεβίλλη (2-3 από 2-0), παίζει στην έδρα της Λεγανιές (13:00). Λίγο αργότερα (17:15), η Βαλένθια ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να παίξει με τη Χετάφε. Με νίκη, οι “νυχτερίδες” θα παραμείνουν στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα. Η Εϊμπάρ υποδέχεται την Εσπανιόλ και η Λας Πάλμας φιλοξενεί την Μπέτις με τους γηπεδούχους να έχουν ανάγκη τους βαθμούς στη μάχη της παραμονής.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, το “τρένο” της Μάντσεστερ Σίτι δείχνει ικανό να συνεχίσει την πορεία του. Μετράει 19 σερί νίκες σ’ όλες τις διοργανώσεις. Παραλίγο να διακόψει το σερί αυτό με τη Σαουθάμπτον, αλλά το γκολ του Στέρλινγκ στο 96′ ήταν σωτήριο. Τώρα υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ. Σίγουρα διαθέτει ποιότητα η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες (πλέον), αλλά δεν πλησιάζει το επίπεδο των “πολιτών”. Νωρίτερα, η Μπόρνμουθ υποδέχεται τη Σαουθάμπτον.

Στη Γερμανία έχουμε δυο ματς. Η Βόλφσμπουργκ υποδέχεται την Γκλάντμπαχ στο πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας. Ο Ντίτερ Χέκινγκ, ο άνθρωπος που έφτιαξε την σπουδαία Βόλφσμπουργκ που διεκδίκησε το πρωτάθλημα πριν λίγα χρόνια, τώρα είναι στον πάγκο της Γκλάντμπαχ. Θα έχει ενδιαφέρον. Νωρίτερα, η Χέρτα υποδέχεται στο “κάστρο” της, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Τέλος, στη Γαλλία έχουμε τρια παιχνίδια. Η Ναντ μετά την σπουδαία νίκη επί της Μονακό, πάει στην έδρα της παραπαίουσας Σεντ Ετιέν που θέλει επειγόντως νίκη. Οι φορμαρισμένες Μονπελιέ και Μαρσέιγ τίθενται αντιμέτωπες στην έδρα της πρώτης, ενώ η Λυών μετά το “σοκ” με τη Λιλ, πάει στην έδρα της Καέν.

Previous ArticleNext Article