Ειδήσεις, Ελλάδα

Αγελάδες και ταύροι ξεβράζονται εδώ και μέρες σε νησιά των Κυκλάδων

Αγελάδες και οι ταύρους ξεβράζει η θάλασσα στα νησιά των Κυκλάδων εδώ και λίγες μέρες.
Αρχικά ένα τεράστιος νεκρός ταύρος ξεβράστηκε στην παραλία του Γαλησσά Σύρου τα ξημερώματα της Τετάρτης 3/1. Το νεκρό βοοειδές εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο το Λιμεναρχείο Σύρου όσο και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, συνεργείο του οποίου ανέλαβε την απομάκρυνση του ταύρου από την παραλία.
Η επιχείρηση δεν ήταν και τόσο απλή, μιας και λόγω του μεγάλου βάρους και όγκου του ζώου επιστρατεύτηκε μπουλντόζα του Δήμου προκειμένου να το απομακρύνει και να το μεταφέρει σε ειδικό χώρο για να γίνει η ταφή του. Ο νεκρός ταύρος δεν ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε τις προηγούμενες ημέρες. Εικάζεται ότι ο ταύρος βρέθηκε στη θάλασσα (προφανώς εγκαταλείφθηκε) από φορτηγό πλοίο που διενεργούσε μεταφορές ζωντανών ζώων και έπλεε κοντά στην Σύρο. Όμως λίγες μέρες μετά μια νεκρή αγελάδα ξεβράστηκε και στη Μεγάλη Κολυμπήθρα της Τήνου, ενώ μαρτυρία ανέφερε πως υπήρχε και δεύτερη νεκρή αγελάδα στην περιοχή.
Χθες όμως σημειώθηκαν δύο ακόμα περιστατικά με νεκρά ζώα: ένα σε παραλία της Σύρου και ένα σε παραλία της Σίφνου. Η συχνότητα του φαινομένου προκαλεί έντονους προβληματισμούς και όπως σημειώνει το cyclades24.gr θα πρέπει να διερευνηθεί πόσα πλοία που μετέφεραν ζώα πέρασαν από τις Κυκλάδες το τελευταίο διάστημα και γιατί τόσα βοοειδή κατέληξαν στη θάλασσα.
Πηγή: www.lifo.gr
Previous ArticleNext Article