ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, Μαγνησία

«Εξαγωγές Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Βόλο στις 22 Ιανουαρίου

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, διοργανώνει στον Βόλο, το σεμινάριο «Εξαγωγές Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών», καλύπτοντας την ανάγκη για εξειδίκευση σε μια από τις πλέον παραγωγικές κατηγορίες προϊόντων της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και σε υφιστάμενους αγρότες που θέλουν να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν την εκμετάλλευσή τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, σε συνεργατικά σχήματα, καθώς και εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Με τη συμμετοχή στο σεμινάριο, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • κατανοήσουν τις ευκαιρίες, αλλά και  τις απαιτήσεις των διεθνών αγορών, ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές και να αποφύγουν πιθανούς κινδύνους
  • βρίσκουν και να αξιολογούν νέες αγορές για τα προϊόντα τους
  • αντιληφθούν τη θέση τους ως προς τον ανταγωνισμό, με στόχο τη βελτίωσή της
  • εντοπίζουν, αξιολογούν και προσεγγίζουν πελάτες, ώστε να διαμορφώνουν αποτελεσματικές συνεργασίες
  • βελτιώσουν  τη διαδικασία πώλησης και εξυπηρέτησης του πελάτη

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που ενδυναμώνουν τις επιχειρηματικές ικανότητες και παρέχουν επικαιροποιημένες γνώσεις, πληροφόρηση, καθοδήγηση και δικτύωση στους αγρότες. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις καθημερινές απαιτήσεις των αγροτικών εργασιών, την εποχικότητα των καλλιεργειών και τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο των αγροτών και επιχειρήσεων, έχει σχεδιάσει σύγχρονα προγράμματα μικρής διάρκειας και προσιτού κόστους, τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς ακολουθώντας τις τάσεις του αγροτικού επιχειρείν. Η θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει: Επιχειρηματικό Σχεδιασμό, Διαπραγματεύσεις, Δημιουργία «Επώνυμων» Αγροτικών Προϊόντων, Εμπόριο και Κανάλια Διανομής, Οργάνωση και Διαχείριση Αγροτικών Οργανώσεων, Πιστοποιήσεις και Επιχειρηματικά Οφέλη, Φορολογικά Θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, αλλά και για το πλάνο διεξαγωγής τους, μπορείτε να ενημερωθείτε από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη στο τηλέφωνο 210 37.39.126, καθώς και στο  www.excelixi.org.

 

Previous ArticleNext Article