Ειδήσεις, Μαγνησία

Έκτακτη χρηματοδότηση ζήτησε από το ΥΠ.ΕΣ. ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία

Την έκτακτη χρηματοδότηση και συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία, ζήτησε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον  Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Κώστα Πουλάκη, στη συνάντηση που έγινε σήμερα στο Υπουργείο.

Διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση με έμφαση στις ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις δυνατότητες συνδρομής του δήμου από το Υπ. Εσωτερικών για την υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης.

Συζητήθηκαν επίσης, οι ανάγκες του δήμου σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ζητήματα παρεμβάσεων σε αγροτικές οδούς, προμήθειας εξοπλισμού, καθώς και πλευρές της επικείμενης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Κοντογιώργος ενημερώθηκαν στη συνάντηση για τα νέα, εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, την κατασκευή Παιδικών Χαρών, την αγροτική οδοποιία και την ύδρευση – αποχέτευση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, παρότρυνε τη δημοτική Αρχή να υποβάλει αιτήματα για την οικονομική ενίσχυση έργων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας, αλλά και με την αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες του υπουργείου είναι διαρκείς, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επεξεργασία θεσμικών ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν το έργο δήμων και περιφερειών, αλλά και οι παρεμβάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών στους δήμους, κάτι ιδιαίτερα θετικό για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους ίδιους τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης ευχαρίστησε την ηγεσία του ΥΠΕΣ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συνάντησης και τη διάθεση συνδρομής στην προσπάθεια του Δήμου για αποκατάσταση των ζημιών το συντομότερο δυνατό.

Πρώτη προτεραιότητα όπως τονίστηκε αποτελεί η αντιμετώπιση της υποχώρηση της παραλιακής οδού του Αη Γιάννη. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ανέθεσε τη μελέτη για το έργο και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές νέο τμήμα στη θέση του δρόμου που υποχώρησε.

Παράλληλα προωθούνται οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες ζημιές που προξένησαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Previous ArticleNext Article