ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, Τουρισμός

Έπαινος στην Λάρισα ως ανερχόμενος πολιτιστικός προορισμός

  • Στο πλαίσιο του προγράμματος EDEN της Ευρωπαικής Επιτροπής
  • Απονεμήθηκε στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού

Μια σημαντική διάκριση, που αποδεικνύει την δυναμική, τις σημαντικές προοπτικές της πόλης αλλά και την ιδιαίτερα σημαντική δουλειά που γίνεται την τελευταία τριετία στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας, απέσπασε  η Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «European Destinations of ExcelleNce (EDEN), και ειδικότερα στο διαγωνισμό της περιόδου 2016-17 με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός».

Ειδικότερα, ο Δήμος Λαρισαίων, διακρίθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ως τρίτη επιλαχούσα πόλη, σε σύνολο 16 ελληνικών συμμετοχών, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ακολούθησαν οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς που προσφέρουν μια μοναδική τουριστική εμπειρία μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο.

Τον έπαινο της διάκρισης παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κων. Τσέγα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης,  στο πλαίσιο της εθνικής τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με τη συμμετοχή  του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργου Τζιάλλα και της Γενικής Γραμματέως  του Υπουργείου κ. Ευρυδίκης Κουρνέτα.

Ο κ. Καλογιάννης, στον σύντομο χαιρετισμό του μετά την απονομή της διάκρισης, αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις δυνατότητες της πόλης της Λάρισας στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ανάδειξής της ως προορισμού. Ιδιαίτερα επεσήμανε ότι η Λάρισα μετρά 8.000 χρόνια ζωής και τόνισε ότι στόχος του δήμου είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης ιδιαίτερα σε τρία επίπεδα : του αγροτοδιατροφικού τομέα, του κοινωνικού τομέα και του πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε αναφορά  στην βράβευση της Λάρισας, σε διεθνές επίπεδo  από την UNESCO, ως «Η Πόλη που Μαθαίνει», ενώ τόνισε πως στο πεδίο του πολιτισμού η αρχή έγινε με την κατάθεση της υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επέτρεψε αφενός την στενή συνεργασία του Δήμου  με την πλειάδα των  στον διαγωνισμό και αφετέρου στην χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον πολιτισμό, που οδήγησε, μεταξύ άλλων και στη διάκριση της πόλης στο διαγωνισμό του προγράμματος EDEN.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα, τα μνημεία και οι  πολιτικές υποδομές της πόλης, ενώ έμφαση δόθηκε στο Α‘ Αρχαίο Θέατρο, στην σύνδεση της πόλης με τον Ιπποκράτη και τις πλούσιες πολιτιστικές δράσεις κ.α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις του Βελγίου κ. Luc Liebaut, της Βουλγαρίας κ. Vesselin Ivanov, της Κροατίας κ. Aleksandar Sunkq και Λουξεμβούργου κ. Paul Steinmet, ενώ στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχε και το στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων κ. Μαρία Νικολαϊδου.

Previous ArticleNext Article