Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΕΣ

Φεστιβάλ Δημόσιων Τοιχογραφιών στην πόλη του Βόλου

Η πρώτη τοιχογραφία της  Urbanact  για το 2018 υλοποιήθηκε πριν λίγες μέρες σε επιφάνεια που είχαν παραχωρήσει οι ιδιοκτήτες του κτιρίου και με την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά το περσινό κάλεσμα που είχαμε κάνει στους πολίτες για την υλοποίηση τοιχογραφιών μεγάλης κλίμακας σε επιφάνειες κτιρίων τους.

Η τοιχογραφία βρίσκεται στην οδό Π. Μελά 26 και είναι ορατή στο πάρκινγκ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην κτίριο Ματσάγγου).

Η δράση αυτή ανοίγει και την δεύτερη “έκδοση” του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που ξεκινήσαμε πέρσι, με την επωνυμία “CityCall” και η οποία θα συνεχιστεί και φέτος καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το 2017, στην πρώτη “έκδοση” του “CityCall”, είχαν υλοποιηθεί 4 τοιχογραφίες από τους καλλιτέχνες Dreyk The Pirate, Taxis, Same84 και Sokar Uno, σε εργατικές κατοικίες-πολυκατοικίες και ιδιωτικά κτίρια.

H συγκεκριμένη τοιχογραφία φέρει το τίτλο “Spring”  και δημιουργήθηκε από τον Έλληνα καλλιτέχνη Pupet.

Η πρώτη συμμετοχή των πολιτών στο περσινό μας κάλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας: κατατέθηκαν 28 προτάσεις, και παρόλο που η πλειονότητα αυτών αφορούσε μικρές επιφάνειες, αποτύπωσε την επιθυμία για μια πιο όμορφη και δημιουργική πόλη.

Καλούμε και φέτος όσοι πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “CITYCALL“,  με την παραχώρηση επιφανειών τους για την δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών.  Διευκρινίζεται ρητά οτι δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος για τους ιδιοκτήτες, τουναντίον με την χρήση υλικών α’ ποιότητας οι τοιχογραφίες συμβάλλουν και στη μόνωση των κτιρίων τους.

Το πρόγραμμα προσπαθεί να συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης, να δώσει χώρους για την έκφραση των νέων καλλιτεχνών και να  αναπτύξει ένα άλλο τρόπο σκέψης για το δημόσιο χώρο.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο συντονιστή του προγράμματος κο Κυριάκο Ιωσηφίδη στο 6973 70 19 61 και στα κάτωθι:

E: carpediemact@gmail.com

S: www.urbanact.gr

fb/ urbanact.gr

fb /zografizontasxolikaktiria

Photos © Effe As (facebook.com/effe.as)

Previous ArticleNext Article