Διάφορα, Κόσμος

Και όμως στη Γερμανία πεθαίνουν άνθρωποι από… αυνανισμό!

Ο αυνανισμός σκοτώνει περίπου 100 άτομα στη Γερμανία κάθε χρόνο. Στο εντυπωσιακό αυτό εύρημα κατέληξε έκθεση του ιατροδικαστή Χάραλντ Βος, βασισμένος σε ευρήματα έκθεσης σύμφωνα με τα οποία για κάθε ένα εκατομμύριο Γερμανούς καταγράφονται κάθε χρόνο ένας ή δύο θάνατοι στους οποίους χρησιμοποιήθηκε κάποια συσκευή ή διαδικασία για την μεγαλύτερη ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Οι περισσότεροι νεκροί είναι άνδρες καθώς, σύμφωνα με τον Βος, οι γυναίκες είναι «πιο προσεκτικές και δεν μπαίνουν σε τέτοιες επικίνδυνες διαδικασίες».
Οι περισσότεροι θάνατοι, όπως δήλωσε ο Βος, οφείλονται στην επιθυμία για μεγιστοποίηση του οργασμού με την στέρηση οξυγόνου, πρακτική που οδηγεί στον αυτοστραγγαλισμό.
Στην έκθεση, ωστόσο, καταγράφονται και απίστευτα περιστατικά όπως αυτό ενός άνδρας που φόρεσε καλσόν, ένα άδιάβροχο, μια στολή δύτη και μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι του και στη συνέχεια έκατσε δίπλα σε καλοριφέρ προσπαθώντας να λιώσει κομμάτια τυρί στο κορμί του.
Ένας άλλος βρέθηκε νεκρός με λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου στις ρόγες του πιθανότατα γιατί προσπάθησε να ερεθιστεί με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.
Στην Έσση ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός από ασφυξία στο κελάρι του σπιτιού του αφού έδεσε αλυσίδες στο κεφάλι και το λαιμό του.
Ο Βος, πάντως, είπε ότι ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει μόνο 5 τέτοια περιστατικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες εκτιμώντας ότι τις περισσότερες φορές οι συγγενείς των θυμάτων για να αποφύγουν την ντροπή δεν αναφέρουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου των δικών τους ανθρώπων.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article