Ο σχεδιαστής της απλότητας και των καθαρών γραμμών Δημήτρης Παρθένης έφυγε χθες από τη ζωή.

Ο Δημήτρης Παρθένης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα το 1970. Εννέα χρόνια αργότερα εγκαινίασε την μπουτίκ του στη Μύκονο, μια σταθερή πηγή έμπνευσης που αποτέλεσε και το εφαλτήριο για τη διεθνή καριέρα που ακολούθησε. Εδώ και αρκετά χρόνια τα ηνία του label έχει αναλάβει η κόρη του Ορσαλία διατηρώντας τη μονοχρωμία και τη μίνιμαλ αισθητική που το καθιέρωσε στη συνείδηση του κόσμου.

Το 1979, ο Δημήτρης Παρθένης μαζί με τον Γιάννη Τσεκλένη ήταν οι πρώτοι σχεδιαστές που έβγαλαν την ελληνική μόδα στο εξωτερικό εκπροσωπόντας ο καθένας ένα διαφορετικό ύφος (ο Τσεκλένης το εμπριμέ και ο Παρθένης τη μονοχρωμία).

Και σήμερα υπό την καθογήγηση της Ορσαλίας Παρθένη παραμένει μια ετικέτα με ελληνικό DNA, που έχει καταφέρει να μείνει για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καλλιεργώντας την ξεκάθαρη και κομψή του ταυτότητα με συνέπεια πάντα στην ποιότητα.

Με τέσσερα αυτόνομα καταστήματα στην Ελλάδα, και ναυαρχίδες τα καταστήματα στην Αθήνα και τη Μύκονο, ο οίκος Parthenis διατηρεί δίκτυο χονδρικής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, το Λίβανο, το Κουβέιτ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ οι συλλογές εξακολουθούν να σχεδιάζονται και να παράγονται εξολοκλήρου στην Αθήνα.

www.marieclaire.gr