Θέατρο, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο… από μηχανής θνητός» – Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με  τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΜαγνησίαςΤμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, τη θεατρική παράσταση «Ο…από μηχανής θνητός», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Η παράσταση, που απευθύνεται σε  σχολικές  ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου, θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 21 Φεβρουαρίου (ώρες 11:00-12:30) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου.

Με όχημα την  «Αμαξοστοιχία 1122»  του Λευτέρη Ραφτόπουλου και αποσκευές τις διασκευές των έργων «Με την ταχύτητα του φωτός» του Ντίνο Μουτσάτσι  και «Ο σταθμάρχης» του Καρόλου Ντίκενς, η θεατρική παράσταση ταξιδεύει  σε  απόμακρους ή ξεχασμένους  σταθμούς.

Με την απαρχή της βιομηχανικής επανάστασης, η είσοδος των μηχανών στη ζωή των ανθρώπων μετέβαλε άρδην τους ρυθμούς, τους συσχετισμούς και τις σχέσεις της κοινωνίας. Η πορεία των χρόνων και το καταστάλαγμα των καταστάσεων ανέδειξε όλο το πλέγμα των σχέσεων αυτών, οι οποίες κινήθηκαν ανάμεσα στην απόλυτη λατρεία, την υποταγή αλλά και το μίσος ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μηχανή.

Χρησιμοποιώντας την ύψιστη λειτουργία της δραματικής τέχνης, σε συνεργασία με τον ζωντανό ανθρώπινο και βιωματικό λόγο, ο σκηνοθέτης, με  μια μηχανή στη μεταφυσική της διάσταση, ακολουθεί  τα βήματα  ανθρώπων που πέρασαν από κει και έφυγαν ή…  έμειναν για πάντα στις σιδερένιες ράγες.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς

Επιμέλεια κειμένων: Αντώνης Αντωνίου

Διασκευή κειμένων: Φρειδερίκη Μπεκίρη

Μουσική σύνθεση-Μουσική εκτέλεση: Κωνσταντίνος Γράβος

Ερμηνεύουν: Γιώργος Γιατζιτζάκης, Δημήτρης Δακτυλάς, Γιώργος Παπαδόπουλος,                        Φρειδερίκη Μπεκίρη

Συμβουλευτική και τεχνική βοήθεια: Γιώργος Αποστολέρης (Σιδηροδρομικός-Σταθμάρχης ΟΣΕ Βόλου).

Διάρκεια: 90΄

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

Previous ArticleNext Article