ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Παράγουμε γάλα φτιαγμένο από μητέρες για άλλες μητέρες. Γάλα 8

Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου

Η Αντιγόνη, η Δέσποινα, η Ερασμία, η Κούλα, η Κρυσταλλία, η Λαμπρινή, η Σύλβια και η Χριστίνα είναι οι “8 Γυναίκες”, που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και το μεράκι τους για το καλό γάλα και να δημιουργήσουν τις “Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου”. Οι έξι από αυτές προέρχονται από τον κλάδο της κτηνοτροφίας – δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην παραγωγή γάλακτος και εκτρέφουν τις δικές τους αγελάδες με τον πιο φυσικό τρόπο – και οι δύο από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους.

Η αγάπη των 8 γυναικών για το φρέσκο γάλα καθώς και η οικογενειακή τους παράδοση, τις ώθησαν να δημιουργήσουν μία ΙΚΕ, με έδρα το Γυναικόκαστρο στο Κιλκίς. Τα κριτήρια ένταξης στην ένωση ήταν αυστηρά, ώστε να καταφέρουν να προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια φρέσκο γάλα μόνο από τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και με ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Έχοντας σαν πυξίδα τον τρόπο που φροντίζουν τους δικούς τους ανθρώπους, κατάφεραν να παράγουν ένα πλούσιο, γευστικό και ελεγχόμενης παραγωγής αυθεντικό προϊόν. Ένα γάλα αγνό, φρέσκο. Το δικό τους γάλα, το γάλα “8 Γυναίκες”.

 Γιατί “8”

Το γάλα “8 Γυναίκες” παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή του Γυναικόκαστρου στο Κιλκίς, σε έξι συγκεκριμένες φάρμες. Οι αγελάδες που το παράγουν τρέφονται με τις πιο αγνές και φυσικές τροφές και δέχονται την φροντίδα των γυναικών κτηνοτρόφων, που έχουν οικογενειακή παράδοση στο επάγγελμα.

Η ποσότητα που παράγεται στις αγελαδοτροφικές μονάδες είναι συγκεκριμένη και ελεγχόμενη με αποτέλεσμα να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο απόλυτα και η ποιότητά του. Φρέσκο, ποιοτικό και νόστιμο, πρόκειται για ένα γάλα φτιαγμένο από μητέρες για μητέρες: το γάλα που έδιναν και δίνουν και οι ίδιες στα παιδιά τους. Το γάλα “8 Γυναίκες”.

Το γάλα για τις “8 Γυναίκες”

 1.”Αλλά το χει η γυναίκα είναι σκληρή από τη φύση της και εδώ επειδή η Β.Ελλάδα έχει γυναίκες κτηνοτρόφους, αν και δεν φαίνονται – είναι οι από πίσω – αντέχουν και μπορούν να το κάνουν”
 2. “Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα για την ένωση είναι πως θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα καλό γάλα. Ένα πλήρες και καλό γάλα. Και φυσικά ελεγμένο”
 3. “Τα ζώα όταν τα αγαπάς, σ’αγαπάνε και αυτά. Εμείς τα ζώα τα βάζουμε στο αρμεχτήριο οταν ξεκινάμε το άρμεγμα, και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πατήσω το κουμπί, τη μουσική, και αυτά έρχονται μόνα τους. Τα ζώα έχουν ένστικτο. “
4.”Δίνουμε τροφές αγνες.Όλες οι τροφές είναι δικές μας και όλες οι τροφές παραγωγή χωρίς να έχουνε άλλες ουσίες”
5. ”Σκέφτηκα όμως οτι θα είναι κάτι καλό, για εμας που αγωνιζόμαστε μερα – νυχτα … γιατί το γάλα δεν είναι εύκολη δουλειά να βγει. Σταγόνα σταγόνα, έχει μεγάλο αγώνα. Και είπα πως θα ναι για καλό σκοπο. Θα πάμε μπροστά, θα πάμε καλύτερα.Σκέφτηκα αισιοδοξα”
6.”To γάλα είναι η δουλειά μας. Με αυτό ζουμε, με αυτό κάνουμε τα πάντα

Ας συστηθούμε

Αυτές λοιπόν, είμαστε εμείς. 6 γυναίκες αγελαδοτρόφοι και 2 επιχειρηματίας που ενωθήκαμε για να σας δώσουμε το καλύτερο γάλα, αυτό που δίνουμε και στα παιδιά μας. Ο δρόμος μας θα είναι μεγάλος και το ξέρουμε, μόλις που έχουμε ξεκινήσει! #8gynaikes #gala8

Posted by 8 Γυναίκες on Donnerstag, 15. Februar 2018

Previous ArticleNext Article