Ειδήσεις, Ελλάδα

Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο

Στην Παναγιά Οινουσσών αποβιβάστηκαν με φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας Τούρκοι πολίτες προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Χίου.

Όπως δημοσιεύει το politischios.gr, πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση και κατά πάγια τακτική αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου και θα εξεταστούν οι αιτήσεις τους. Συνολικά υπολογίζεται πως από την αρχή της τελευταίας κρίσης στην Τουρκία, δηλαδή το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2015, έχουν ζητήσει άσυλο από την χώρα μας συνολικά 1.500 Τούρκοι πολίτες.

Για το περιστατικό στις Οινούσσες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, όπου αναφέρει: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου
».

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article