ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Λάρισα

Εκδήλωση στο Ιασώ Θεσσαλίας για την ορθολογική χρήση αντιβιοτικών

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις Ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα μικροβιακής αντοχής ενώ κατέχει και τη θλιβερή πρωτιά στη συνολική κατανάλωση αντιβιοτικών. Αυτό έχει ως συνέπεια την πρόκληση σοβαρών λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια με αποτέλεσμα την παράταση νοσηλείας, την αύξηση της θνητότητας και του συνολικού κόστους.

Tο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ευαισθητοποιημένο απέναντι στο πρόβλημα αυτό, οργανώνει μία εκδήλωση με αντικείμενο την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών, στην κοινότητα και το νοσοκομείο, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη μείωση της κατανάλωσής τους, τον περιορισμός της μικροβιακής αντοχής και των αρνητικών συνεπειών που απορρέουν απ’αυτήν.

Η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών επίσης επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας,  γιατρών και φαρμακοποιών , την τήρηση κατευθυντηρίων οδηγιών για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων και τη στενή συνεργασία με το μικροβιολογικό εργαστήριο και τον λοιμωξιολόγο, όπου αυτό απαιτείται.

ΘΕΜΑ: Ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών

ΤΟΠΟΣ: Αμφιθέατρο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

ΩΡΑ: 14.00

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ομιλητής

Δρ. Μάριος Κ. Λαζανάς

Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

 

Previous ArticleNext Article