Αγορά, Μαγνησία

Συνεχίζονται οι χειμερινές εκπτώσεις στη βολιώτικη αγορά

Οι χειμερινές εκπτώσεις για το νομό μας συνεχίζονται και  θα λήξουν την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, όπως έχει οριστεί από την Περιφέρεια Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με το άρθρο 114 του Ν. 4446/2016.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να τηρείται ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, και να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Μετά το τέλος των εκπτώσεων (05/03/2018) εφιστάται η προσοχή ότι οποιαδήποτε αναφορά στη λέξη εκπτώσεις επιφέρει ποινές. Για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ακολουθείται η απόλυτη εφαρμογή των όρων και των κανόνων  σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 56885/19-11-2014, που αναφέρεται σε προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου & Ν. Ιωνίας επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να τηρούνται πρώτα από εμάς οι κανόνες ορθής λειτουργίας της αγοράς, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να πατάξουμε την παρανομία και την ασυδοσία που κυριαρχεί στο λιανικό εμπόριο , ταλανίζει  την καθημερινότητα του εμπόρου. Ο Σύλλογος είναι εδώ για να ενημερώνει σωστά κι έγκαιρα τα μέλη του και να προλάβει τυχόν παρενέργειες, που αποδιοργανώνουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς μας.

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ & Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει ήδη ανακοινώσει τη διεξαγωγή της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει την Τετάρτη  14 Μαρτίου  2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176.

Πριν την έναρξη των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης το Διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει την έρευνα, που διηξήχθη για την πορεία της αγοραστικής κίνησης το προηγούμενο έτος, την αποτίμηση της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αλλά και τη γνώμη των εμπόρων πως οι Κυριακές επηρεάζουν το τζίρο μας και αν πραγματικά μπορούν να βελτιώσουν την πληγείσα οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Ο ΕΣΒ θεωρεί ότι είναι τροφή για σκέψη τα αποτελέσματα της έρευνας ώστε να σκιαγραφηθεί η πραγματική εικόνα της τοπικής αγοράς ως προς την άνοδο ή την ύφεσή της.

Επίσης, η Συνέλευση είναι ευκαιρία ώστε όλοι οι έμποροι να βρεθούν και να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα, που διογκώνουν την πλέον παρακμάζουσα εμπορική  κατάσταση. Μέσα από το πλαίσιο διαλόγου πρέπει πλέον «να απαντήσουμε»  με θάρρος  πως θα επιλύσουμε ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ό,τι μας ωθεί στην κατακόρυφη πτώση και να λάβουμε τις ανάλογες αποφάσεις.

Είναι ευκαιρία κάθε έμπορος να ανέβει στο βήμα, να μιλήσει και να εκφράσει τα προβλήματα ανοιχτά, για αυτό καλούνται όλα τα μέλη του ΕΣΒ, από όλους τους κλάδους να στηρίξουν τη συλλογικότητα με την παρουσία τους, τις απόψεις τους και την ψήφο τους.

«ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

Previous ArticleNext Article