ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, Καρδίτσα

Σεμινάριο για τα Αρωματικά Φυτά στο Δήμο Σοφάδων

Ένα καινοτόμο σεμινάριο στο πλαίσιο στήριξης του πρωτογενή τομέα ξεκινά την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Δήμο Σοφάδων. Το σεμινάριο με αντικείμενο τα Αρωματικά Φυτά διοργανώνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων και το θεωρητικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Γραμματικού.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υψηλού επιπέδου κατάρτιση νέων , επαγγελματιών ή μη, αγροτών , σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο , από έμπειρους και αναγνωρισμένους  καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσεων για νέες & αποτελεσματικότερες μεθόδους εργασίας στον αγρό-διατροφικό κλάδο , η ανάπτυξη δεξιοτήτων για επικερδέστερη επαγγελματική δραστηριότητα και η επικοινωνία με σημαντικό εκπαιδευτικό προσωπικό του κλάδου

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 108 ώρες , με 54 ώρες θεωρητική εκπαίδευση και 54 ώρες πρακτική εφαρμογή της θεωρίας σε οργανωμένες  μονάδες.

Η Εκπαίδευση είναι στα αντικείμενα

  1. i) Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά (Α.Φ.Φ.)  “βέλτιστες γεωργικές πρακτικές”
  2. ii) Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας Α.Φ.Φ. (ξήρανση βιομάζας, παραλαβή αιθέριου ελαίου, τυποποίηση προϊόντων).
  • iii) Θέματα εμπορίας Α.Φ.Φ.
  1. iv) Ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου για την παραγωγή Α.Φ.Φ.
  2. v) Καθοδήγηση επιλεγμένων νέων αγροτών από τους εκπαιδευτές και τους εξωτερικούς συνεργάτες των ιδρυμάτων και των εταιρειών Α.Φ.Φ.

Το σεμινάριο διαρκεί από 2/3 έως 8/6 στο Δήμο Σοφάδων.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι επιλέχθηκαν σύμφωνα με τα απαιτούμενα κριτήρια επιλογής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για Κατάρτηση Νέων ενδιαφερομένων για τον Τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, που οργανώθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι επιλεγέντες εκπαιδευόμενοι, είτε δραστηριοποιούνται ήδη στην παραγωγή Αρωματικών φυτών ή έχουν εμπειρία στην καλλιέργεια άλλων βιομηχανικών φυτών και έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Επιπρόσθετα, η Οργανωτική Επιτροπή έλαβε υπόψη τη γενικότερη δραστηριότητα και δυναμική των υποψηφίων για την ανάπτυξη και την οργάνωση του τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στην περιοχή. Η ηλικία των υποψηφίων ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια το οποίο συνυπολογίστηκε με τα προαναφερθέντα κριτήρια, ώστε η τελική επιλογή να συμπίπτει με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική ενώ υπάρχει πίνακας επιλαχόντων σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάποιος από τον κύριο πίνακα επιλογής.

Previous ArticleNext Article